Kuščević izvijestio tko će provjeravati potpise za referendume “Narod odlučuje” i “Istina o Istanbulskoj”, kakva je kontrola i do kad će se kontrolirati

Ministar uprave Lovro Kuščević održao je konferenciju za medije u povodu početka provjere broja i vjerodostojnosti svih potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnih referenduma građanskih inicijativa “Narod odlučuje” i “Istina o Istanbulskoj” u tvrtki APIS koja je dobila posao provjere potpisa.

Ministarstvo uprave je sklopilo ugovor s tvrtkom APIS koji će napraviti kontrolu.

“Propisana su stroga pravila kako će se vršiti kontrola potpisa”, rekao je Kuščević na konferenciji za medije.

“Upitni potpisi će se naknadno validirati”, rekao je Kuščević i dodao kako su zbog osiguravanja maksimalnu transparentnost i točnost provjere podataka formirali i sedmeročlano povjerenstvo koje će nadzirati cijeli proces kontrole potpisa.

Posao je ugovoren u vrijednosti nešto od više od milijun kuna plus PDV, rekao je Kuščević. Rekao je da će se konačan iznos znati kad se svi potpisi provjere.

“Rok je 45 dana od dana predaje. Vjerujem da ćemo u tom roku imati kompletno izvješće, možda će trebati još koji dan za validaciju spornih potpisa i tada ćemo javnost obavijestiti o rezultatima ove provjere” kazao je Kuščević.

“Jamčim da će se posao obaviti u skladu sa Zakonom o referendumu i da će podaci biti javno i transparentno predočeni hrvatskoj javnosti”, kazao je Kuščević, prenosi N1.

Facebook Komentari