Otvoreno pismo potresene majke Ane Vujnović o prvom danu škole njezine kćeri kojoj nije određen razred došlo i do ministrice

Otvoreno pismo potresene majke Ane Vujnović o prvom danu škole njezine kćeri koja je, kako kaže, doživjela traumu nakon što za nju zbog još uvijek neutvrđenog propusta nije određen razred u koji bi krenula, komentirala je i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Priča Ane Vujnović objavljena jučer na Facebooku odjeknula je jučer, nakon što je izvijestila o tome kako je njezina sedmogodišnja kći s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, čekala da prozovu njezino ime kako bi ju roditelji smjestili u razred kojemu je dodijeljena, no to se nije dogodilo.

“Nismo dočekali da ju ispratimo u razred s ponosom i suzama sreće u očima, kao ostali roditelji. Mama, tata, veliki braco, baka i deda. Dočekali smo upitni pogled rukovodstva škole koje pojma nije imalo tko smo, odakle smo i što radimo ovdje. Pregledavši moje papire koje nikada nisu dobili od Gradskog ureda, zaključili su da, osim što nemaju mjesta, nemaju niti program koji je primjeren za Elenu. A Gradski je odlučio da će ići u baš tu školu. Ne u onu u koju ide braco, također dijete s posebnim potrebama, nego baš tu. Jer, objasnili su, to je u boljem interesu djeteta. Škola koja NEMA program za njezin tip teškoća”, napisala je.

Majka je napisala i da je ravnatelj tek jučer od nje saznao za rješenje Gradskog ureda za obrazovanje. “Nema novaca, kažu. Nema ljudi.. Nema prostora.. Odluka Grada je da u posebnom odjeljenju neke škole za djecu s posebnim potrebama može biti maksimalno pet učenika. A onda ti isti ljudi upišu osam učenika. Ali novca za pregraditi i napraviti još jedan mali razred nema”, napisala je ogorčena majka.

Od majke doznaje HRT da će danas posjetiti Gradski ured, kako bi doznala rješenje.

U međuvremenu, ministrica Divjak na svojoj službenoj Facebook stranici napisala je kako je Ministarstvo odmah kontaktiralo Grad Zagreb koji je nadležan za ta pitanja kako bi se situacija što prije riješila. Ministrica kaže i da je ponudila pomoć Gradskom uredu za obrazovanje. “Iznimno me ražalostilo vidjeti pismo majke male Elene i smatram takvu praksu potpuno nedopustivom”, napisala je ministrica.

Facebook Komentari