Aleksić: Svi koji su prije ove konverzije otplatili svoje kredite, oni svi mogu u tužbe, presuda se mora provoditi, bez ikakvog daljnjeg propitivanja

Goran Aleksić, saborski zastupnik SNAGA-e, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao tužbe prema bankama zbog švicarskog franka.

“Pravomoćna presuda Visokog trgovačkog suda presuda je koja se mora poštovati i u njoj piše da je ugovorena valutna klauzula koja je štetna i kamatna stopa koja je ništetna. Ta se presuda mora provoditi, bez ikakvog daljnjeg propitivanja”, rekao je Aleksić. “Nema pritisaka na sud”, dodao je.

“Na temelju revizija presuda suda, nedvojbeno je da će svih 125.000 korisnika kredita u švicarskim francima, bez obzira jesu li konvertirali svoje kredite ili nisu, imati pravo na obeštećenje”, rekao je Aleksić.

Komentirao je i najavljeni cunami tužbi prema bankama.

“Svi koji su prije ove konverzije otplatili svoje kredite, oni svi mogu u tužbe. Čim Udruga Franak utvrdi svoju odvjetničku mrežu, angažirat ćemo određeni broj odvjetnika i mi ćemo ih informirati o svemu, što ta presuda znači, o sudskoj praksi dosad, o svim revizijama, dobit će kompletne informacije da bi mogli sve tužbe kvalitetno sročiti. Presuda Visokog trgovačkog suda obvezujuća je na sve sudove u Hrvatskoj”, rekao je Aleksić.

Facebook Komentari