HNS osnovao stožer za prijevremene parlamentarne izbore: Spremni smo i zato smo ga osnovali

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je kako Hrvatska ima PTSP nakon dva puta rušenja Vlade te da se svakih nekoliko mjeseci priča o prijevremenim izborima pa tako i sada zbog HDZ-ovog Darka Milinovića, prenosi 24sata.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak istaknuo je u nedjelju kako se ne boji destabilizacije Vlade zbog HDZ-ovog Darka Milinovića dodajući kako u Hrvatskoj svakih nekoliko mjeseci miriši na prijevremene izbore.

– Imam dojam da u Hrvatskoj imamo PTSP nakon dva puta rušenja Vlade i da svakih nekoliko mjeseci imamo miris destabilizacije i potencijalnih prijevremenih izbora. Tako je bilo i na temi Uljanika i Agrokora, i prije toga, pa sad na temi jedne županijske organizacije HDZ-a – poručio je Vrdoljak.

No, ipak se HNS pripremio i za takav scenarij i osnovao u petak izborni stožer za parlamentarne izbore.

– Ne zato da ih nagovještavamo za mjesec dana nego da budemo spremni s rezultatom koji isporučujemo i s ljudima koje ćemo imati na terenu u svakoj izbornoj jedinici i polučiti još bolji rezultat. Ja osobno mislim da destabilizacija političkog sustava može biti skupa i da je nepotrebna, ali smo spremni i zato smo osnovali izborni stožer – rekao je.

HNS je inače stranka s najviše donacija te je ove godine po tom pitanju pretekao i najveću stranku i svojeg koalicijskog partnera HDZ, a Vrdoljak ističe kako je najviše donacija od članova stranke.

– Članstvo stranke je shvatilo da smo u jednom vrlo važnom političkom procesu i najveći dio tih donacija je iz članstva. Ljudi žele sačuvati vrijednosti koje HNS želi uvesti u Hrvatsku i to je velika motivacija članstvu da doniraju stranci u koju vjeruju zato što osjete da je trenutak da isporučimo rezultat kao odgovor populistima i ekstremistima opasnih namjera – rekao je.

Na prozivke Borisa Miletića, predsjednika IDS-a da je Vlada odugovlačila s isplatom plaća radnicima Uljanika, Vrdoljak kaže da ne za to.

– Ali znam da se možda zakasnilo s reakcijom oko Uljanika. Ja osobno nisam uključen u taj proces i ne znam svaki detalj, ali nije Vlada isplatila plaće niti ih ona treba isplatiti, a da se zakasnilo s reakcijama u razgovoru o potencijalnom programu restrukturiranja, to da – rekao je, prenosi 24sata.

Vrdoljak: Ministrica Divjak i HNS reformu obrazovanja doveli su do učionica. Ni lijevo, ni desno. Samo naprijed

Facebook Komentari