Evo koja je stranka dobila najviše donacija, i to pet puta više od druge na ljestvici, koja je puta veća po članstvu

Parlamentarne političke stranke, njih 19, u roku su objavile svoja polugodišnja izvješća o donacijama. Donacija političkim strankama ove je godine bilo manje nego lani jer nije bilo izbora. No, to ne znači da se za izbore ne spremaju.

Rekorder je Hrvatska narodna stranka kojoj je donirano gotovo pet puta više nego drugom na ljestvici, HDZ-u. HNS se može pohvaliti s više od 800.000 kuna dok je HDZ dobio tek 167.000 kuna od donatora. SDP-u je donirano 90.000, Živom zidu oko 30,000, a Mostu tek 9.000 kuna, objavio je RTL.

“Najveći dio tih donacija je iz članstva. HNS je u petak osnovao izborni stožer za parlamentarne izbore ne zato što ih nagovješćujem za mjesec dana već da budemo spremni”, otkrio je novinarima Vrdoljak.

Milanu Bandiću, također partneru HDZ-a, izborni stožer, kaže, nije potreban. “Ja ne znam što znači izborna kampanja. Mi smo raspoloženi i spremni za izbore jer smo u svaki dan u funkciji građana”, poručio je Milan Bandić, predsjednik stranke BM365.

“SDP kao prva oporbena stranka svoje će probleme riješiti i dočekati izbore i nastavak političkog rujna”, kazao je Nikša Vukas, glavni tajnik SDP-a, Na pitanje hoće li to učiniti na čelu s Davorom Bernardićem, Vukas odgovara potvrdno.

HNS osnovao stožer za prijevremene parlamentarne izbore: Spremni smo i zato smo ga osnovali

Facebook Komentari