VIDEO Nevrijeme poharalo Slavoniju

Ad

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je u subotu popodne dio Virovitičko-podravske županije i dio Požeško-slavonske županije.

Neki su dijelovi Virovitičko-podravske županije zbog olujnog nevremena ostali bez struje.

Najgore je bilo u Suhopolju koje je snažna oluja zahvatila oko 17 sati. Padala je tuča, a koliko je puhao jak vjetar svjedoči i prizor iz Vukovarske ulice gdje je oluja srušila drvo, a ono je palo na kabel od struje. Kabel je završio na zemlji, i to tako da – potpuno leži na zemlji, prelazi i preko krova automobila te visi preko ograde obližnje obiteljske kuće, piše Večernji list.

Kako je to izgledalo u Suhopolju, svjedoči video koji je na svojoj službenoj Facebook stranici objavila Virovitičko-podravska županija.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i ledom zahvatio je tijekom poslijepodneva dio Požeštine. Oluja je poharala područje Pleternice gdje je vjetar nosio krovove i crjepove s kuća koji su oštetili automobile. Vjetar je lomio drveće i elektro kablove.

U Svetištu Gospe od Suza razbacao je oltar i stolice s euharistijskog prostora.

“Pogodilo nas je olujno nevrijeme i nanijelo štete na infrastrukturi i objektima. Ima počupanih i srušenih stabala na prometnicima i javnim površinama, u ulici Fra Kaje Adžića isključena je struja zbog pada stabla preko prometnice i oštećenja EE mreže. Nevrijeme je oštetilo krovove na brojnim objektima i sl. Prošla sam teren, ljudi uklanjaju štetu koja im je nastala, a sve naše službe su na terenu”, objavila je na Facebooku gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.


Nevrijeme koje je popodne zahvatilo Slavoniju ostavilo je traga i na poljoprivrednim kulturama te u voćnjacima.

Facebook Komentari