Na obali Mianmara se pojavio “brod duhova”

Sam Ratulangi PB 1600 naziv je broda koji se nasukao na obalu u blizini grada Yangona u Mianmaru. Policajci koji su se popeli na brod imali su što vidjeti.

Brod pod nazivom Sam Ratulangi PB 1600, koji plovi pod indonezijskom zastavom, nasukao se na obalu u blizini najvećeg mianmarskog grada, Yangona.

Izgrađen 2001. godine, 177 metara dug (prema podacima sa web stranice Marine Traffic), hrđavi teretni brod, otkriven je još nekoliko dana ranije kad su ga uočili ribari.

Nakon što se nasukao na obalu, policajci su se u četvrtak popeli na brod i vidjeli da na njemu nema nikog. Prazan teretni dio samo je upotpunio sliku broda na kojemu nije bilo ni posade.

Iz mornarice tvrde kako je teretni brod bio tegljen prema brodogradilištu u Bangladešu, piše BBC. Vlasnik broda je malezijska kompanija, a prema nekim podacima, brod je bio na putu za brodogradilište kako bi ga tamo rastavili na dijelove.

Nakon što ih je uhvatilo veliko nevrijeme, pomorci su napustili brod kako bi se spasili. Dogodilo se to 13. kolovoza, a jedan od dokaza za to su i kabeli koji su pronađeni na krmi broda, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari