Hrvatski pravni sustav – strašna crna rupa: Ubio i izmasakrirao majku, sad i oca, ali bez brige, mlad je, stigne i još nekoga kad iziđe van

Ad

Šokantan zločin dogodio se u Zagrebu. 41-godišnji muškarac nakon kratke svađe ubio je oca u stanu u kojem je prije 21 godinu ubio majku.

Susjedi su ogorčeni na institucije, a stručnjaci upozoravaju na opasne rupe u hrvatskom pravosudnom sustavu.

Obiteljska svađa u ulici Božidara Magovca završila je krvavim ubojstvom. U stanu je pronađena nepoznata muška osoba usmrćena oštrim predmetom. Počinitelj je priveden na kriminalističko istraživanje.

Cijelo prijepodne u zagrebačkom Travnom trajao je policijski očevid. Ubojica je već prije 21 godinu u istom stanu ubio majku telefonskom žicom, a u subotu je ubio i oca te nazvao policiju i hitnu službu.

Gdje su bile institucije cijelo vrijeme, pitaju se susjedi koji su novim krvoprolićem šokirani. Kako je moguće da čovjek koji je u istom stanu ubio majku završi tamo ponovno s ocem te boravi tek u dnevnoj bolnici ostaje nepoznanica.

Kriminalist Željko Cvrtila tvrdi kako su ovakvi događaji rijetkost u drugim zemljama. “Neke države imaju situaciju da je zapravo puno teže kada si proglašen neuračunljivim pa završiš u takvoj ustanovi zatvorenog tipa nego kada si završio u zatvoru”, ističe Cvrtila.

“Ukoliko je netko počinio ubojstvo, a recimo zapriječena je kazna za takav vid ubojstva 20 godina, on ne može po zakonu više od 20 godina biti na psihijatriji. Bez obzira što je opasan za društvo. Dakle, taj zakon o tome ne govori upravo tako, čak i ako je opasan za društvo”, kaže prof. dr. sc. Vlado Jukić iz Klinike za psihijatriju Vrapče.

Dvostrukom ubojici s početka priče izgledno slijedi novo psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo može li se uopće protiv njega voditi sudski postupak. Ako se utvrdi da je zločin počinio u neubrojivom stanju, za petnaestak godina po sadašnjem zakonu bit će opet slobodan čovjek, piše dnevnik.hr.

Ubojstvo u Novom Zagrebu: Sin je ubio oca u istom stanu u kojem je 1997. udavio pa izmasakrirao majku

Facebook Komentari