Živi zid: Plenković želi skriti informacije o sastancima Borg skupine

Živi zid je na konferenciji za medije upozorio da im se onemogućava uvid ulazaka i izlazaka iz zgrade Vlade RH iako bi pravo na pristup toj informaciji trebali imati svi građani temeljem Ustava RH.

„Tko je Andrej Plenković da onemogućava uvid u nešto što je javno?“ upitao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić. Naglasio je da su oni te podatke zatražili 17.5. te da bi u normalnoj državi odgovor dobili za par sati, a sad već prolazi 4. mjesec bez odgovora.

„Plenković želi skriti informacije o sastancima Borg skupine. U početku se govorilo o samo dva sastanka, da bi saznali iz izjave Martine Dalić da ih je bilo barem osam, a da je premijer Plenković bio na minimalno njih sedam. Informacije o ulascima i izlascima iz zgrade Vlade otkrile bi nam dosta toga“, navode iz Živog zida.

Što se Ivice Todorića tiče, Sinčić ističe da on mora biti sankcioniran zbog budućnosti ove zemlje, te da se nada da će povući barem nekoliko korumpiranih političara za sobom.

Osim toga, osvrnuli su se i na odluku Vlade kojom su odbacili prijedlog Živog zida o donošenju Zakona o ispitivanju porijekla imovine. Naglasili su da Vlada nije dala niti jedan ozbiljan zakon u borbi protiv korupcije, te da je evidentno da nemaju rješenja za taj veliki problem u zemlji. Štoviše, dovoljno je vidjeti kakva je tanka većina u Saboru, sastavljena je od ljudi kojima optužnice vise za vratom kojima borba protiv korupcije sigurno nije u interesu, kažu u Živom zidu.

Todorić složio grafike: Pred Vama je cjelovita analiza i mreža sudionika uključenih u zasigurno najveću pljačku u ovom dijelu Europe, ikada

Facebook Komentari