21.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Pet savjeta uz koje ćete lakše preživjeti povratak na posao

Pet savjeta uz koje ćete lakše preživjeti povratak na posao

Godišnji odmori uglavnom svima polako završavaju. Vrijeme je za povratak uobičajenom životu.

Iznenadni povratak iz stanja bezbrižnosti u more obaveza mnogima pada vrlo teško. Evo što možete učiniti kako biste si olakšali prijelaz s godišnjeg odmora u nove radne pobjede.

1. Polako se pripremite

Svakako se s putovanja vratite dan ili dva ranije, operite odjeću, pospremite stan i pripremite što ćete odjenuti prvog radnog dana.

2. Porazgovarajte s kolegama o najzanimljivijim ljetnim pustolovinama

S njima provodimo nerijetko i više od osam sati dnevno pa je važno održavati dobre odnose s njima, a to možete učiniti upravo nakon povratka s godišnjeg odmora.

3. Pronađite nešto što vas motivira

Ako radite u uredu u kojem je uredski pribor neophodan, započnite novu radnu godinu nabavkom novog pribora. Također možete radni stol uljepšati biljkom ili nekom sitnicom s putovanja, nečime što će vas veseliti i motivirati.

4. Napravite planove

Kako biste imali čemu se veseliti u novoj radnoj godini, dobro razmislite i napravite planove o tome što želite postići. Napravite planove kako biste znali da se itekako imate čemu veseliti.

5. Produžite si osjećaj ljeta i nagradite se

Sve će ovo biti lakše ako znate da nas očekuje još pokoji sunčan dan, kao i dovoljno prilika za druženje s najmilijima. Zato se s s prijateljicom dogovorite za kavu nakon posla, uživajte u upijanju kasnoljetnih sunčevih zraka, „ukradite“ pokoju večernju šetnju gradom prije prvih kiša i naprosto uživajte u svakom novom danu, piše Zadovoljna.hr.

Znanstvenici: Neodlazak na godišnji odmor, odnosno nenapuštanje izvora stresa, potpuno je premašilo prednosti zdrave prehrane i fizičkih vježbi

Najnovije

Još iz rubrike