Kako pošteno: Anka Mrak Taritaš rekla je da njezina stranka ne odustaje od koalicije s IDS-om

Ad

Predsjednica stranke GLAS, Anka Mrak Taritaš, rekla je da njezina stranka ne odustaje od koalicije s IDS-om.

Iz GLAS-a su odlučili IDS-u dati priliku da sami odluče što će biti s kandidaturom Ivana Jakovčića za predstojeće izbore za Europski parlament.

Kako su rekli za Telegram, takvu su odluku donijeli na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva GLAS-a. “Mislimo da je to korektno ako ste s nekim u partnerskom odnosu i vjerujemo da će kolege iz IDS-a donijeti ispravnu odluku”, poručuju iz GLAS-a.

Kažu i kako im je žao što su njihovi dosadašnji partneri iz stranke Pametno odlučili istupiti iz Amsterdamske koalicije već na prvom problemu koji se pojavio među partnerima. “Partnerski odnosi u koaliciji nemaju samo svijetle trenutke i često su bremeniti neslaganjima i različitim mišljenjima. Osim toga, vrijednost stranaka u koaliciji je i u načinu na koji rješavaju međusobne probleme”, poručuje stranka koju vodi Mrak Taritaš.

Iz GLAS-a kažu i da dalje ostaju dosljedna opozicijska stranka te da će raditi na okupljanju opozicije lijevog centra. “Samo uključivost svih oporbenih stranaka i njihovo okupljanje može predstavljati branu rastućem desnom radikalizmu i modelu orgačkog kapitalizma koji Hrvatsku vuku na dno Europske unije.” Poručuju i da su uključivi prema svima koji su spremni svoje interese potisnuti u drugi plan kako bi Hrvatska dobila bolja rješenja od politike kakvu predstavlja HDZ.

Oglasio se Boris Miletić: Izgleda da je stranka Pametno na Uljaniku odlučila dobiti koji poen

Facebook Komentari