Plenković presudio Milinoviću: Nećemo dopustiti da se od HDZ-a radi cirkus i nikakva događanja naroda

Na sastanku Predsjedništva HDZ-a se raspravljalo o Darku Milinoviću i o ‘aktualnim problemima u Hrvatskoj’.

Nakon njega je postala poznata odluka o stegovnom postupku protiv Darka Milinovića, koji je jučer, podsjetimo, s dvjestotinjak ličkih HDZ-ovaca došao u središnjicu i inzistirao na datumu izbora za ličko-senjski HDZ.

Politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević danas je oštro komentirao Milinovićev potez rekavši “kako bi on digao ruku za izbacivanje Milinovića iz stranke”.

Sam Milinović kazao je da to nije moguće učiniti: “Propisnik o provođenju unutarstranačkih izbora jasno kaže u članku 10. da se ne mogu pokrenuti stegovni postupci protiv člana HDZ-a od vremena kada se raspišu izbori. Izbori su raspisani i ja sam punopravni kandidat”.

Lovro Kuščević je to komentirao riječima: “Možda je on dobar doktor, ali nije dobar pravnik”, javlja N1.

Smatramo da je Darko Milinović svojim jučerašnjim nastupom nanio političku štetu HDZ-u i ja kao predsjednik stranke, kao i ostali članovi užeg Predsjedništva, neće dopustiti da se, u prenesenom smislu, od HDZ-a radi cirkus i nikakva događanja naroda. Smatramo da je to jako loše i nepotrebno jer je sva pitanja koja su bila na dnevnom redu trebao i mogao riješiti s Povjerenstvom koje je zaduženo za organiziranje izbora, rekao je Plenković nakon sastanka užeg predsjedništva stranke, prenosi HRT.

Uže vodstvo HDZ-a na današnjem sastanku donijelo je jednoglasnu odluku da se protiv Darka Milinovića pokrene stegovni postupak, javlja HRT.

Orlovi rano lete, pa izlete: Kuščević najavio najstrožu kaznu za kolovođe autobus revolucije iz Like

J. Kosor: Ne bi Kuščević predložio izbacivanje Milinovića iz stranke da se nije konzultirao s Plenkovićem i dobio njegove sugestije

Facebook Komentari