Marić i Plenković uletili u kašetu brokava svojih genijalnih zakona: Blokiran je račun Uljanika, kako isplatiti plaće radnicima?

‘U ovom trenutku nema detalja koje možemo reći, sve će biti na vrijeme poznato. Nije to tako jednostavnmo kako se misli, činimo sve što je u našoj mogućnosti’, kazao je ministar financija Zdravko Marić nakon sjednice Vlade na kojoj je premijer rekao da će radnici Uljanik grupe dobiti plaće za srpanj i kolovoz.

U međuvremenu je objavljena i informacija da je račun Uljanika u blokadi.

Hoće li to zakomplicirati proces, upitan je Marić, prenosi N1.

‘Ne mogu komentirati detalje, vidio sam vijest, sigurno da to nije olakotna okolnost u ovoj situaciji. Molim, strpite se još malo, objavit ćemo sve detalje’, rekao je Marić.

Podsjetimo, Uljanik d.d. izvijestio je u četvrtak ujutro da mu je blokiran račun, da su u tijeku pregovori s ovrhovoditeljem te se očekuje njegova deblokada tijekom dana.

Odgovarajući na upit Zagrebačke burze, iz Uljanika su priopćili da je račun društva u blokadi od 29. kolovoza 2018.

“U tijeku su pregovori sa društvom ovrhovoditeljem te očekujemo postizanje dogovora o deblokiranju računa tijekom današnjeg dana”, kaže se u odgovoru.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku, kazavši da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće i za srpanj i za kolovoz.

Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.

“Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna”, zaključio je Plenković.

Uljanik može u Udrugu Blokirani: Kako raspetljati fantastično poslovanje Grupe s generiranim gubitkom od 3,5 milijardi koje ne razumije ni Zdravko Marić, ni Darko Horvat, a ni EU

Facebook Komentari