HDZ-ovac Jelić okupio sve novinare kako bi se pohvalio da je školama poklonio dva kombija, a o svojoj novoj ‘pili’ nije rekao ništa

Karlovački župan Damir Jelić uručio je ključeve dvaju putničkih kombija Renault Trafic Passenger ravnateljicama OŠ Barilović te OŠ Ivana Brlić-Mažuranić iz Ogulina. Nova vozila ukupno su vrijedna 390.000 kuna, a dobro će doći u povezivanju dviju škole s njihovim područnim ustanovama.

Na parkingu ispred zgrade Karlovačke županije bilo je parkirano još jedno novo vozilo te marke, sivi Renault Koleos Paris Initiale Energy dCi 175 4WD X-Tronic, od istog je dobavljača kao i kombi vozila, vrijedno je 309.900 kuna, a koristit će ga karlovački župan Jelić i njegovi suradnici. No, o njemu na tiskovnoj konferenciji nije bilo ni riječi.

Vrijednost

Županija je Jutarnjem potvrdila da je kupljen postupkom javne nabave male vrijednosti od jedinog ponuđača koji se javio te zadovoljio propisane specifikacije iz dokumentacije o nabavi. Ondje je, između ostalog, bilo traženo sljedeće: sustav upozorenja o promjeni voznog traka, svjetla za maglu s funkcijom praćenja zavoja, grijanje prednjih i stražnjih sjedala, sustav za pomoć pri parkiranju, kamera za vožnju unatrag, sustav za nadzor mrtvog kuta, kožne presvlake, aluminijski naplatci min. 17”, grijanje sjedala sprijeda, multimedijski sustav s min. 8” ugrađenim dodirnim zaslonom + DAB+ navigacija s kartografijom Europe, full LED prednja i stražnja svjetla+LED dnevna svjetla, dodatno zatamnjena stakla straga.

Cjenovni razred

Iz Županije kažu da će vozilo “biti korišteno za potrebe prijevoza županijskih dužnosnika u različitim prigodama”. U Županiji su imali potrebu podsjetiti da je župan Jelić 2014. godine, dok je bio gradonačelnik Karlovca, nabavio novo vozilo za potrebe gradonačelnika, VW Passat 4×4 automatic, 130 kW, koje je tada koštalo 319.285,00 kn. Dakle, kažu, iz istog cjenovnog razreda unatoč činjenici što je današnja financijska situacija povoljnija nego 2014. godine”, objasnili su, piše Jutarnji.

Facebook Komentari