Milinovićevi Ličani stigli na miting u centralu, protukandidat Kustić o prijetnjama koje su odgodile izbore, šarafima na kotačima i ostalim HDZ-ovim situacijama

Gost Dnevnika Nove TV bio je Marijan Kustić, protukandidat čelnika ličkih HDZ-ovaca Darka Milinovića.

S Kustićem je u studiju razgovarala reporterka Sabina Tandara Knezović.

Što se to događa u Lici?

Evo, pred nama su izbori za predsjednika županijskog…

Tri su puta odgođeni, zašto?

Riječ je o Gradskom odboru HDZ-a Gospić, nisam u njihovom povjerenstvu, ali koliko imam informaciju, odgođeni su jer nisu mogli osigurati demokratske izbore.

Što to znači?

Pa, da se prijetilo pojedinim članovima…

Kome se prijetilo?

Članovima HDZ-a.

Tko je prijetio?

Očito su imali prijetnje s raznih razina, ali definitivno, ono o čemu ja imam informaciju, jest da su izbori odgođeni upravo radi tih stvari.

Čuli smo danas i glavnog tajnika Jandrokovića, koji priča o prijetnjama. Nije to samo tako, govoriti o prijetnjama, u koga se upire prstom?

Nema tu upiranja prstom, ono što mi želimo u HDZ-u Ličko-senjske županije jest da se sigurno provedu demokratski izbori, ovo je prvi put da se provode po principu jedan član – jedan glas, ali pritisaka svakako ima. Mislim da nije slučajnost ovo što se dogodilo gradonačelniku Grada Senja, gospodinu Rukavini, da mu je otpao kotač s auta.

Na koga vi sumnjate? Na struju Darka Milinovića, da vas direktno pitam?

Mislim da nema potrebe da povezujem i govorim o nekomu, tu su institucije koje će to istražiti, i nadam se da će ubrzo naći počinitelja svega toga.

Je li točno da središnjica kupuje vrijeme kako bi lobirali za vas još neko vrijeme?

Ajmo ovako, izbori su 9. rujna, ne znam kako se kupuje vrijeme kad sve ide po planu, tako su i doneseni datumi održavanja izbora, otkazani su izbori samo kad je u pitanju GO Gospić, za Županiju i predsjednika Županijskog odbora oni idu po planu. Ne kupuje se nikakvo vrijeme, ne vidim za što bi tu išlo ikakvo lobiranje. Isto tako, kad se govori o podršci središnjice i slično – ja imam podršku članova i članica HDZ-a s područja Ličko-senjske županije, to sam pokazao i potpisima koje sam prikupio za svoju kandidaturu.

Dobro, ali sigurno ste razgovarali u središnjici prije no što ste se kandidirali, to je moralo krenuto od nekuda.

Krenulo je iz Ličko-senjske županije, razgovarao sam sa svojim članovima koji su mi apsolutno dali podršku, i vjeruju u mene.

Ali imate i podršku Andreja Plenkovića?

Imam jako dobru suradnju i s gospodinom Plenkovićem i sa svim ministrima u našoj Vladi.

Uskoro opširnije…

http://hrvatska-danas.com/2018/08/29/miting-potpore-plenkovicu-a-protiv-jandrokovica-je-poceo-autobusi-stigli-ceka-se-sastanak-u-centrali-hdz-a/

Share This Article