Kraj drame ispred centrale HDZ-a: Milinović proglasio autobusnu misiju uspješnom, evo rješenja

Ad

Milinovićevi pobunjenici, koji su danas iz Gospića stigli s pet autobusa u Zagreb, proglasili su misiju uspješnom.

Darko Milinović i dvjestotinjak njegovih pristaša izašli su nakon nekoliko sati iz središnjice i rekli da je njihova misija uspjela. Darko Nekić da im je jamstvo da će izbori u ličko-senjskom HDZ-u biti 9. rujna, kazao je Milinović.

Središnjicu stranke napustili su uz pjesmu ‘Bože čuvaj Hrvatsku’.

——————————————————————————————————————————-

Naime, nakon što je otkazan sastanak u središnjici stranke, Darko Milinović je izjavio kako je Član HDZ-ovog stranačkog izbornog povjerenstva Karlo Ressler samostalno odlučio da sastanka neće biti, jer, kako im je rekao, nema uvjeta za sastanak. „Ovakav stav nam je neprihvatljiv, te ćemo ostati u Zagrebu, dok ne dođe do sastanka ili dok nam vrh stranke ne kaže kada će se održati izbori za čelnika gospićkog ogranka HDZ-a, rekao je Milinović.

Podsjetimo, Lički HDZ-ovci tražili su razgovor s vrhom HDZ-a, na razgovor ih je primio niži ešalon HDZ-a, koji nije pristao na njihove uvijete da sastanku prisustvuje tek pet predstavnika ličkih HDZ-ovaca.

„Ressler radi spin i misli da su u Zagreb došli divljaci, izjavio je Milinović nakon sastanka, ponovivši da od vrha HDZ-a traže datum izbora.

Napomenuo je kako je sastanak tražio zadnjih pet dana, a da se ovaj dolazak autobusa u Zagreb ne bi dogodio da su ga ranije htjeli primiti na sastanak. Na pitanje tko je financirao dolazak autobusa u Zagreb, Milinović je rekao da će on sam podmiriti troškove. Na tvrdnje njegovog protukandidata Marijana Kustića da neki ljudi koji su došli autobusima uopće nisu članovi HDZ-a, Milinović je rekao da je 95 posto njih u HDZ-u no da ne može garantirati za sve koji su došli.

Ranije je Ressler rekao kako sastanak s nezadovoljnim ličkim HDZ-ovcima nije održan jer se nisu stekli uvjeti, za to je prozvao Milinovića, a dolazak autobusa pred središnjicu HDZ-a ocijenio je pokušajem pritiska na stranačko središnje izborno povjerenstvo koje će, naglasio je, nastaviti s organizacijom i provedbom stranačkih izbora u županiji.

Milinovićevi Ličani stigli na miting u centralu, protukandidat Kustić o prijetnjama koje su odgodile izbore, šarafima na kotačima i ostalim HDZ-ovim situacijama

————————————————————————————————————————

Dvjestotinjak ličkih HDZ-ovaca stiglo je pred središnjicu stranke u Zagrebu. Sastanak se čekao dva sata, ali je Nova TV javila da nije ni održan niti će biti.

Lički HDZ-ovci predvođeni Darkom Milinovićem stigli su pred središnjicu skandirajući “Franjo, Franjo” i pjevajući “Zovi, samo zovi”.

“Ovo je poruka Kustiću da ne vrijeđa Ličane, tražimo izbore, tri puta su odgađani”, rekao je Milinović i dodao da Andrej Plenković ima potporu ličkih HDZ-ovaca. “Gordan Jandroković nema našu podršku, on se otkrio i rekao da vodi stvar u Zagrebu”, poručio je.

Na pitanje je li premijerova šutnja jasna poruka, Milinović kaže da premijer vjerojatno nema prave podatke s terena. I neki koji su digli ruku za Marijana Kustića, drugi dan su dali podršku meni kada su čuli moj program. Vodit ću Ličko-senjski HDZ u nove pobjede kao što sam vodio i do sada”, poručio je Milinović.

Dodaje da nije rekao ništa protiv interesa svoje stranke i kaže da dio vodstva stranke otvoreno lobira za njegovog protukandidata Kustića. Razlog je, kaže, to da je digao glas protiv nekih kadrovskih rješenja, ali i politike prema Lici. Opet poručuje da se zamjerio Gordanu Jandrokoviću kada nije glasao za Istanbulsku konvenciju.

Ranije danas, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je da Milinovića i HDZ-ovce koji ga podržavaju neće nitko primiti u središnjici.

“Politički tajnik Kuščević ih je informirao da do sastanka danas neće doći, i oni su o tome obaviješteni… Mnogo naših župana i predsjednika županijskih organizacija može organizirati autobuse, i više od 4-5 autobusa, no to nije način rješavanja političkih problema i ne želimo da to postane praksa”, kazao je u srijedu ujutro HDZ-ov Gordan Jandroković.

No lički HDZ-ovci ipak su krenuli.

Podsjetimo, kandidat za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović jučer je najavio da će danas, s oko 200 članova stranke, doći u stranačku Središnjicu kako bi ih primili čelnici stranke istaknuvši kako se ne radi ni o kakvoj pobuni, kaže N1.

Milinović ‘golom’ Jandrokoviću bacio rukavicu u lice: Daj ostavku na sve političke funkcije ako Kustić ne dobije izbore u Lici

Facebook Komentari