Predsjednik Uprave Uljanika, Gianni Rossanda u utorak ujutro dao je mandat na raspolaganje

Predsjednik Uprave Uljanika, Gianni Rossanda dao je mandat na raspolaganje Nadzornom odboru Društva.

Poštovani,

s današnjim danom, 28. 8. 2018., dajem svoj mandat predsjednika Uprave ULJANIK d.d. na raspolaganje Nadzornom Odboru Društva.

Iako sam u proteklim tjednima iz odgovornosti prema Uljaniku u kojem radim od studentskih dana javno najavio svoje povlačenje istog trenutka kada se izaberu novi NO i nova Uprava, nisam želio blokirati funkcioniranje ovog složenog sustava od kojeg svi radnici s pravom očekuju rješenje aktualnog problema, ali i dugoročno rješenje pitanja brodogradnje.

Proteklih godina, mjeseci i tjedana danonoćno sam radio i surađivao sa svim ministarstvima, sindikatima, brodovlasnicima i poslovnim partnerima te posebno na pripremi Programa restrukturiranja, hajka na mene osobno postala je sredstvo da se otkloni pažnja s bitnih problema brodogradnje u Puli i Rijeci.

Svoj mandat stavljam na raspolaganje jer od danas ne želim ni jednom svojom odlukom učiniti ništa što nije podržano od dioničara ili onih koji javno pozivaju na moju ostavku.

Isključivo radi radnika Uljanika kojima je, prema izjavama sindikata, obećano rješenje za dvije plaće, stojim na raspolaganju za sve nužne tehničke radnje bez kojih sukladno Statutu Društva nije moguće realizirati to najvažnije pitanje za sve radnike.

Naglašavam, od danas bez obzira na navedeno svoj mandat predsjednika Uprave dajem na raspolaganje NO-u ULJANIK d.d..

Gianni Rossanda, Predsjednik Uprave ULJANIK d.d.

Davanjem mandata predsjednika Uprave na raspolaganje NO-u ULJANIK d.d., sve uprave i direktori društava supsidijara daju svoje mandate na raspolaganje.

Uprave i direktori društava supsidijara ULJANIK Grupe

Pasticcio da la Istria: Uljanik propada, direktor gradi skromnu kućicu, radnici u Zagrebu traže plaću – terra di bravi gente

Predsjednik uprave brodogradilišta Rossanda: Tijekom idućeg tjedna isplata plaća radnicima Uljanika

Facebook Komentari