Najnovije

Goropadni Peruško uspio je smijeniti i sina moćnog bivšeg ravnatelja HRT-a i diplomata Mirka Galića

Foto: N1

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Jamnice donesena je odluka o opozivu Mislava Galića s pozicije predsjednika i člana Uprave Jamnice. Na njegovo mjesto imenovan je Dario Šalić.

Do ostavke je došlo nakon što je izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško u petak u pismima Nadzornom odboru Jamnice i članovima Nadzornog odbora Poslovnog sistema Mercator, predlažio smjene Mislava Galića s mjesta predsjednika i člana Uprave Jamnice te menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana, priopćila je izvanredna uprava Agrokora.

Nadzornom odboru Jamnice Peruško je predložio da razmotri opoziv Mislava Galića s pozicije predsjednika i člana Uprave te imenuje na mjesto predsjednika Uprave Jamnice Daria Šalića.

Peruško je među ostalim naveo da je Galić dio prijašnje Uprave Agrokora, koja je uzrokovala pokretanje postupka izvanredne uprave te da se protiv njega vodi kazneni postupak, što šteti poslovnom ugledu Jamnice i Galića ograničava u kvalitetnom obavljanju poslova.

“Po prirodi stvari, bilo je za očekivati da će sve osobe koje su bile dio prijašnje Uprave Agrokora d.d., koji je doveden u stanje neodrživosti poslovanja, kao odgovorne osobe podnijeti ostavku i na upravljačkim mjestima u ovisnim i povezanim društvima Agrokora, no to se nažalost u ovom konkretnom slučaju nije dogodilo”, prenosi se u priopćenju dio Peruškova obrazloženja.

Smatra kako nije uobičajeno da društvo zastupa i predstavlja osoba protiv koje se vodi kazneni postupak, koji je u posrednoj vezi s funkcijom koju obnaša. U tom smislu, drži da načelo presumpcije nevinosti ne može Galića osloboditi odgovornosti za situaciju u kojoj se nalazi i koja opterećuje Jamnicu, prenosi HRT.

Peruško zagrizao u tvrd orah, traži smjenu sina bivšeg ravnatelja HRT-a, moćnog Mirka Galića

Facebook Komentari