Rat u ličkom HDZ-u, opća mobilizacija Milinovićevih kadrova protiv Plenkovićevog Kustića

Ad

Unutarstranački izbori za gospićki i lički HDZ pretvorili su se u otvorene sukobe vrha stranke i aktualnih HDZ-ovih lokalnih struktura predvođenih Darkom Milinovićem.

U zadnji trenutak, prije tri dana, kandidaturu za šefa ličko-senjske HDZ-ove organizacije istaknuo je Marijan Kustić, saborski zastupnik i jedan od direktora Hrvatskog nogometnog saveza, rodom iz Rijeke, koji je time postao protukandidat Darku Milinoviću koji je ostavku na tu funkciju podnio zimus kada je protestirao protiv načina kadroviranja vrha HDZ-a na Plitvičkim jezerima. Tada je središnjica HDZ-a raspustila cijelu županijsku organizaciju ličkog HDZ-a, a potom je raspušten i gospićki HDZ. Ponovna, a čini se i izgledna pobjeda Darka Milinovića bila bi udarac Plenkoviću i njegovoj ekipi koja je raspustila lički HDZ i naumila detronizirati tog dugovječnog HDZ-ovca iz Like, pa vrh te stranke uopće ne krije da je njihov kandidat Marijan Kustić.

U Lici zbog toga bjesne jer tvrde da središnjica svjesno krši Statut stranke zato što su svrstavanjem na stranu jednog kandidata onemogućili ravnopravnu borbu. Na predstavljanju kandidature Marijana Kustića bili su politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević i Božidar Kalmeta, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a, a u Lici se čuje da iz središnjice HDZ-a navodno zovu predsjednike ličkih gradskih organizacija HDZ-a i traže da na izborima 9. rujna podrže Kustića. Optužbe idu i dalje pa se može čuti da je središnjica HDZ-a u kampanji rušenja Darka Milinovića navodno zatražila pomoć i gradonačelnika u Lici koji nisu članovi HDZ-a.

Da su Plenković i njegova ekipa naumili rušiti Milinovića, bilo je jasno nakon što je on na konferenciji za novinare u siječnju ove godine optužio ministra energetike Ćorića da na Plitvicama kadrovira protiv interesa lokalnog HDZ-a, međutim čudi da vrh HDZ-a s jedne strane rehabilitira Božidara Kalmetu koji je suočen s dvije optužnice (objedinjene u jednu), a s druge strane želi eliminirati, doduše dugovječnog, Milinovića, ali koji je i ličko-senjski župan (pobijedio u prvom krugu) i član Predsjedništva HDZ-a (nakon bivšeg HDZ-ovca Hasanbegovića dobio najviše glasova na izborima).

Iako je Večernji jučer zvao političkog tajnika Kuščevića, nije se odazvao pa nismo mogli čuti komentar središnjice HDZ-a. U Lici pak kažu da je lobiranje vrha stranke za Kustića mobiliziralo Milinovićeve simpatizere. Prije izbora za županijski HDZ, 2. rujna održat će se izbori za HDZ Grada Gospića. Vrh HDZ-a u Gospiću, kažu u Lici, podržava Ivicu Radoševića, a kandidat koji ima podršku Darka Milinovića je Milan Kolić, bivši ličko-senjski župan.

Direktor u HNS-u koji je u Sabor ušao kao zamjena Milinoviću

Marijan Kustić u Sabor je ušao kao zamjena Darku Milinoviću kada je on nakon posljednjih lokalnih izbora postao ličko-senjski župan. U Hrvatskom nogometnom savezu Kustić je direktor za natjecanje, nogometni razvoj i infrastrukturu. Prije toga bio je član Izvršnog odbora HNS-a kao predstavnik Ličko-senjske županije. Aktualnu funkciju direktora, na koju je došao u siječnju 2018., obnaša volonterski jer je saborski zastupnik. Zanimljivo je da se predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zalaže za depolitizaciju sporta, a upravo vrh HDZ-a za novog šefa ličko-senjske organizacije gura čovjeka koji je aktivan u Hrvatskom nogometnom savezu. Kustić živi na relaciji Rijeka – Zagreb, piše Večernji.

Aktualna Miss Hrvatske Tea Mlinarić učlanila se u vladajuću stranku i pozvala sve članove da budu protiv Plenkovićevih

Vrije u utvrdi HDZ-a, Mraović tvrdi da je dao keš Milinoviću, ali nema dokaza, evo što lički strah i trepet odgovara

Dok se drugi političari brčkaju u moru, u ličko-senjskom HDZ-u vrije: Tko je jači, Milinović ili Plenković

Facebook Komentari