Grupa Borg: Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa obnovilo postupak protiv ministra Zdravka Marića, dopunilo protiv Plenkovića, otvorilo protiv Petrova i Božinovića

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa izvijestilo je o otvaranju predmeta protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra financija Zdravka Marića te čelnika Mosta, Bože Petrova – slučajevima koje će ponovno otvoriti.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odlučilo otvoriti nove predmete, odnosno obnoviti neke stare.

“Povjerenstvo je na danas održanom radnom sastanku razmatralo sadržaj prijava zaprimljenih protiv dužnosnika Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Bože Petrova, potpredsjednika Hrvatskoga sabora i Zdravka Marića, ministra financija, kao i sadržaj objavljenih iskaza gđe Martine Dalić, g. Ante Ramljaka i g. Zorana Besaka danih USKOK-u u slučaju tzv. ‘Lex Agrokor’ te donijelo sljedeće odluke.

U predmetu dužnosnika Zdravka Marića donesena je odluka o obnovi postupka koji se u odnosu na navedenog dužnosnika vodio pod brojem P-188/16. Također je donesen zaključak da će se novootvoreni predmet povodom prijave protiv dužnosnika Zdravka Marića, zaprimljene u petak 24. kolovoza 2018.g., spojiti na navedeni predmet.

U odnosu na prijavu koja je u petak, 24. kolovoza 2018.g., zaprimljena protiv dužnosnika Andreja Plenkovića, Povjerenstvo je utvrdilo da je prijava u bitnom istovjetnog sadržaja kao i već ranije zaprimljena prijava protiv istog dužnosnika, a povodom koje je otvoren predmet pod brojem P-193/18. Slijedom navedenoga, novootvoreni predmet protiv premijera zaključkom je spojen na postojeći predmet, u kojem su već poduzete radnje vezane za pribavljanje potrebne dokumentacije.

Povodom prijave koja je u petak podnesena protiv dužnosnika Bože Petrova otvoren je novi predmet pod brojem P- 271/18.

Povjerenstvo je danas otvorilo predmet i u odnosu na dužnosnika Davora Božinovića, ministra unutarnjih poslova, s obzirom na moguću nepodudarnost podatka dostavljenih Povjerenstvu u predmetu P-188/16 koji se vodio protiv dužnosnika Zdravka Marića i podataka objavljenih u medijima o istim činjenicama.

U svim navedenim predmetima Povjerenstvo će od nadležnih državnih tijela i drugih osoba koje imaju relevantna saznanja zatražiti potrebna očitovanja”, izvijestili su za Povjerenstva.

Facebook Komentari