Grbin: DORH treba pokrenuti postupak protiv Zdravka Marića

“Transkripti svjedočenja Martine Dalić u USKOK-u ogolili su do kraja kakva je struktura države od kada je na vlasti HDZ”, rekao je gostujući u N1 studiju uživo saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin.

“Radi se o klijentelizmu, o stvaranju klika, o kontinuiranom neiznošenju neistina, nego kontinuiranom laganju – građanima, zastupnicima, medijima, a vidjeli smo i institucijama. Jer i Zdravko Marić i Vlada su Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa lagali”, kazao je.

Vladajući tvrdi da je priča o Agrokoru gotova iz nekoliko razloga, no Grbin tvrdi da nije, i to iz nekoliko razloga:

“Postupak protiv predsjednika Vlade je u ovom trenutku pred Povjerenstvom za sukob interesa jer smo kolega Hajdaš-Dončić i ja podnijeli prijavu. Mediji su pomogli jer Povjerenstvo može i mora koristiti javno dostupne podatke. Objavom ovih transkripata postupak protiv Plenkovića je potpuno otvoren. Ovo Povjerenstvo, ako se bude držalo zakona, načela, u slučaju Plenkovića može donijeti samo odluku koju je donije i u slučaju gospodina Karamarka – kriv je.”

Gbrin smatra da bi se Zdravko Marićem trebao “pozabaviti” DORH.

Što se tiče gospodina Marića, Povjerenstvo je također dužno postupati, toliko toga novoga je vani da nitko ne bi mogao reći da se dva puta odlučuje o istoj stvari. A na potezu je i DORH koji je iz javnosti dobio čitav niz dostupnih informacija na temelju kojih može postupati. U slučaju Marića vidljivo je da je on lagao. Ovdje ima mogućnosti pokretanja kaznenog postupka za davanje lažnog iskaza. Vidjeli smo da nisu bila dva sastanka, nego njih sedam i da je Zdravko Marić lagao, da je davao mišljenja i DORH bi trebao pokrenuti postupak. Apeliram na kolege pravnike, državne odvjetnike, da prouče ono što su mediji objavili, da od kolega iz USKOK-a dobiju zapisnik, da od Povjerenstva dobe zapisnik o saslušanju Marića i da protiv njega pokrenu postupak radi davanja lažnog iskaza”, rekao je Grbin.

Facebook Komentari