Centralni komitet HDZ-a i IDS-a se dogovorio, ali lokalni HDZ nešto kvari: Iz samog vrha IDS-a pokušavaju pojedinim utjecajnim članovima sindikata sugerirati da prosvjed presele iz Pule u Zagreb, čak i da tamo dođe do određenih incidenata

Predsjednica pulskog HDZ-a Marija Slišković ocijenila je u ponedjeljak neozbiljnom i neodgovornom izjavu predsjednika IDS-a Borisa Miletića kako država nije ništa uložila u Uljanik grupu ustvrdivši kako je upravo Vlada učinila sve kako bi pomogla brodogradnji, a time i radnicima kroz državne potpore, a HDZ-ov vijećnik Petar Ćurić je optužio vrh pulskog IDS-a da “šuruje sa sindikatima” kako bi prosvjede radnika preselili u Zagreb.

“HDZ izražava potporu radnicima Uljanika i 3. maja u borbi za opstanak brodogradnje, u borbi za svoja radna mjesta i egzistenciju svojih obitelji ali i podršku u preispitivanju odgovornosti Uprave i Nadzornog odbora Uljanik grupe kao i u odabiru strateškog poslovanja,” kazala je Slišković dodavši kako je upravo odlukom Vlade o davanju državnog jamstva u iznosu od 96 milijuna eura za kreditno zaduženje Uljanik brodogradilišta, omogućeno funkcioniranje Uljanika u proteklih sedam mjeseci, piše HRT.

Ustvrdivši kako je budućnost brodogradnje a samim time i Uljanika te radnika vezanih uz brodogradnju preozbiljna tema da bi se na njoj prikupljali politički poeni predsjednica pulskog HDZ-a Marija Slišković istaknula je kako je neozbiljno od strane IDS-a prebacivati odgovornost malo na Upravu, malo na Vladu a malo i na strateškog partnera odnosno isključivo na Vladu.

“Malo im je kriva uprava, malo Vlada. Smatram da je za ovo stanje najviše kriva sama uprava jer ona donosi odluke” – ustvrdila je Slišković koja je potvrdila, kao uostalom i IDS u nedjelju, kako niti jedan od 14 menadžera Uljanika nije član HDZ-a. Osim toga mogu potvrditi kako niti Ivan Jakovčić , donedavni član Nadzornog odbora kompanije čiji je vlasnik odabrani strateški partner Uljanika, nije član HDZ-a. Je li još uvijek član IDS-a i je li povezan s IDS-om i Uljanikom, utvrdit će sama stranka” – poručila je Slišković.

HDZ-ov vijećnik u pulskome gradskome vijeću Petar Ćurić na konferenciji za novinare optužio je vrh pulskog IDS-a da “šuruje sa sindikatima koji djeluju u brodogradilištu Uljanik, kako bi prosvjede radnika preselili iz Pule u Zagreb”.

“Imamo saznanja da iz samog vrha IDS-a pokušavaju pojedinim utjecajnim članovima sindikata sugerirati da prosvjed presele iz Pule u Zagreb, čak i da tamo dođe do određenih incidenata, a sve kako bi zadržali svoje fotelje u Puli i Istri,” izjavio je Ćurić.

VIDEO Oko 1000 brodograditelja stiglo u Zagreb na prosvjed i sastanak s Plenkovićem, koji je rekao da bi mogle do kraja tjedna biti osigurane dvije plaće

Facebook Komentari