19.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Poruka Predsjednice Republike povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i...

Poruka Predsjednice Republike povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima odajemo počast brojnim znanim i neznanim žrtvama koje su tijekom 20. stoljeća stradale od strane nedemokratskih režima. Osuđujući totalitarne režime, različite ideologije, teror i progone koji su se provodili u njihovo ime, danas se s poštovanjem spominjemo svih žrtava hrvatskoga naroda i pripadnika svih drugih naroda koje počivaju u poznatim i nepoznatim grobovima diljem naše Domovine i Europe.

Ta su stradanja i žrtve ujedno i snažna opomena koja nas obvezuje da suvremenu Hrvatsku i Europu gradimo u duhu poštovanja prema svakom pojedincu i narodu. Naša Domovina, kao i zajednica europskih naroda, temelji se na kulturi demokracije i dijaloga, na suradnji i zajedničkoj težnji prema miru i jednakosti, jednakom napretku za sve.

Spominjući se žrtava i zločina totalitarnih režima suočavamo se s prošlošću, na čemu trebamo temeljiti obrazovanje mladih generacija, te graditi budućnost jednakopravnog i tolerantnog društva kojeg želimo u potpunosti ostvariti.

Najnovije

Još iz rubrike