Evo što Zdravko Marić, Medved i Horvat kažu na transkripte iz USKOK-a o Grupi Borg

N1 televizija ekskluzivno je objavila sadržaje transkripata iskaza Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka danih USKOK-ovim istražiteljima. Kako objavljeno komentiraju ministri?

“Nisam vidio cijeli transkript, jedino što mogu reći je da je DORH odbacio kaznenu prijavu po ovoj temi, s tim u svezi je da je to zatvorena tema”, odgovorio je na pitanje o transkriptu ministar financija Zdravko Marić, koji je, prema iskazima USKOK-u, bio na više sastanaka oko Agrokora nego što je rekao na Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

U transkriptu stoji da ste vi Korunića pozvali u radnu skupinu i da ste vi savjetovali radnu skupinu?

“Na svim sastancima na kojima sam sudjelovao, ne samo na tom predmetu, na bilo kojem predmetu pa tako i na aktualnim temama, radim isključivo u nacionalnim interesima i interesima zaštite poreznih obveznika”

Jeste li savjetovali radnu skupinu o reakcijama Ivice Todorića?

“Neću više ništa komentirati na ovu temu, mislim da sam rekao u ove dvije rečenice i u posljednjim mjesecima dovoljno na tu temu. DORH je odbacio kaznenu prijavu.

Zašto niste rekli na Povjerenstvu da je bilo više sastanaka?

“Rekao sam dovoljno na tu temu”

Niste naveli sve datume.

“Odbačena je prijava, u svim sastancima na kojima sam sudjelovao, sudjelovao sam isključivo braneći gospodarske i nacionalne interese RH i interese poreznih obveznika”

Jeste li vi pozvali gospodina Korunića u radnu skupinu?

“Sve sam rekao na ovu temu, to je zatvorena tema”, poručio je Marić.

‘Prema onome što sam ja pročitao ne vidim ništa sporno u tome, štitili su se državni interesi, a i DORH je odbacio prijavu’, kratak je bio ministar branitelja Tomo Medved.

Ministar gospodarstva Darko Horvat također je podsjetio da je DORH odbacio kaznenu prijavu.

‘Ja se sjećam da je DORH dalo svoj stav i mišljenje, a ja nemam namjeru dobvoditi to u pitanje’.

Iskazi Martine Dalić USKOK-u: Evo tko je sve znao za grupu Borg i koja je Plenkovićeva uloga; Dalić je uređivala i medije

Facebook Komentari