Turistica iz Velike Britanije pretučena u Splitu, policija prijavila rabijatnu 18-godišnju čistačicu i zatvorila hostel

Britanka Laura Denmar, koja je ljetovala u Splitu, na Otok se vratila s pričom o nasilju i prijevarama koje je doživjela na našoj obali.

Nakon ljetovanja na kojem je prošlog mjeseca pretučena u Splitu, 26-godišnja Laura Denmar sve je ispričala britanskom tabloidu.

Sa skraćenog odmora u Hrvatskoj kući se vratila s ozljedom glave, slomljenom rukom i masnicama po tijelu zbog napada na nju i dečka u hostelu u Splitu. Daily Mail objavio je i fotografije na kojima se vidi kako je pretučena.

Do sukoba je navodno došlo kad je par odbio platiti dodatne troškove u hostelu. Denmar je završila na Hitnoj, gdje joj je pružena pomoć, a sve je prijavila policiji.

Da je bilo postupanja u ovom slučaju, za DNEVNIK.hr potvrdila je splitska policija: ”31. srpnja 2018. u 11:37 sati zaprimljena je dojava da je u hostelu u Splitu napadnuta gošća. Policijski službenici upućeni su na mjesto događaja te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 18-godišnjakinja fizički napala 26-godišnju gošću (državljanka Velike Britanije) zbog izraženog nezadovoljstva uslugom smještaja. 26-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć i tom prilikom utvrđeno je da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 18-godišnjakinje podnesen je Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nadalje, zajedno sa službenicima nadležnog Carinskog ureda izvršen je nadzor poslovanja objekta te su utvrđene nepravilnosti, zbog čega je nadležna carinska služba poduzela potrebne radnje iz svoje nadležnosti te izdala rješenje o zabrani rada.”

”Sve je u redu. Vratili smo se u Britaniju, ali bilo je grozno. Bilo je odmah jasno da cijeli posao nije legalan i da su sve unaprijed isplanirali. Sretni smo što smo pobjegli, ali želimo upozoriti druge prije nego što online rezerviraju smještaj”, rekla je Denmar.

”Čistačica me mlatila metalnom šipkom”

Naime, par je rezervirao smještaj u Splitu u hostelu za 60 funti na noć (oko 500 kuna). Međutim, kad su po dogovoru stigli u centar grada, uputili su ih u predgrađe. O kojem se hostelu radi, Daily Mail nije objavio.

”Rekli su nam da u drugom hostelu moramo pokupiti ključeve i onda otići u stan. Kad smo stigli, odmah nam je bilo jasno da to nije potpuno legalno. Imali su 30 kreveta i samo jednu kupaonicu, a nitko ništa nije kontrolirao. Nismo imali gdje drugdje spavati, a već smo platili, pa smo odlučili ostati. Posljednji dan našeg boravka došla je čistačica i rekla da moramo odmah napustiti prostor ili nadoplatiti. Rekla sam joj da je to nerazumno i odbila dati novac, a ona nam je rekla da će zvati policiju ako ne odemo.

Znala sam da posao nije legalan, pa sam joj rekla neka zove policiju. Umjesto toga ona je pozvala nekog muškarca, za kojeg vjerujemo da je vlasnik. Odlučili smo otići čim prije, ali ona je zaključala vrata da ne možemo izaći dok on ne dođe. Kad je stigao, bio je s još jednim muškarcem. Pritisnuo je Jeremyja na zid, a žena je mene počela mlatiti metalnom šipkom. Bilo je grozno”, ispričala je Laura svoje iskustvo iz Hrvatske, piše dnevnik.hr.

Share This Article