Cijeli tjedan maskirao se u pravi ljetni tjedan, evo kad stiže hladni tuš

Cijeli tjedan maskirao se u pravi ljetni tjedan, no na kraju tjedna čeka nas hladan tuš: pad temperature za 15 stupnjeva i kišovito vrijeme.

Sunčani i vrući ljetni dani uz tek pokoji pljusak još su s nama, s tim da će nam ovaj tjedan donijeti stabilnije vrijeme i više sunca, ali čak i stupanj-dva više temperature. Bit će vruće i sparno, osobito u unutrašnjosti, a tek krajem tjedna opet će biti nestabilnije uz grmljavinske pljuskove i malo ugodnije temperature. Ako ste izabrali kraj kolovoza za odmor, niste pogriješili.

DHMZ prognozira kako će u nedjelju temperatura drastično pasti, i do 15 stupnjeva u većem dijelu zemlje, s početkom zahladnjenja u Istri u subotu, no samo za 5 stupnjeva. Nagli pad temperature i kiša obilježit će nedjelju.

Iznad Hrvatske jačat će polje visokog tlaka, zbog čega će biti stabilnije u cijeloj zemlji, sutra još možda pokoji pljusak samo u gorju.

Ujutro će na sjevernom i srednjem Jadranu biti još dosta vjetrovito, puhat će umjerena do jaka bura, a podno Velebita bit će i olujnih udara. Posvuda sunčano, u Posavini i po kotlinama unutrašnjosti može biti kratkotrajne magle.

Poslijepodne nas ne očekuju promjene, čeka nas sunčan i vruć, stabilan dan, a jedino osvježenje bit će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura biti će od 31 do 34 stupnja.

U Slavoniji će isto tako prevladavati sunčano i vruće vrijeme. Puhat će slab sjeverni vjetar, a najviša dnevna temepratura će iznositi oko 32 stupnja.

U Istri će oslabjeti bura i zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak. Bit će uglavnom sunčano i vruće, do 34 na Jadranu i oko 30 stupnjeva u gorju.

U unutrašnjosti Dalmacije moguć je i pokoji pljusak, ali ipak manje nego proteklih dana. Na obali i otocima bit će sunčano i vruće, a najviša dnevna temepratura do 34 stupnja. Puhat će umjeren maestral.

More je i dalje idealno za kupanje, od 23 do 27 stupnjeva.

UV indeks sutra će u cijeloj zemlji biti umjeren.

Na kopnu će više manje cijeli tjedan biti sunčan, vruć i sparan, a tek tamo prema kraju naziru se nove nestabilnosti. Zato u gorju već u četvrtak može biti rijetkih pljuskova.

Na Jadranu će isto tako prevladavati sunčano i vruće, bura će oslabjeti i puhat će većinom umjeren maestral.

Pred nama je još jedan pravi ljetni tjedan. Bit će sunčano i vruće, čak i koji stupanj toplije nego tijekom proteklog vikenda, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari