Plenković zadovoljan turističkom sezonom i godinom, a o poreznoj reformi kaže: Ljeto je, svi su živahni i skaču na prvi balon

Premijer Andrej Plenković je u nedjelju popodne u Barbanu, gdje se održava Trka na prstenac, komentirao aktualna politička događanja.

Iako se zadnjih dana nagađa da je podbacila turistička sezona, premijer Plenković kaže da će biti uspješnija od prošlogodišnje koja je bila rekordna.

Podatke, za koje je istaknuo da su točni i precizni, iznio je resorni ministar Gari Cappelli.

“Vidimo da se licitira s brojkama, moram reći da sad imamo precizne podatke prema kojima imamo za 5 posto povećenje dolazaka i tu smo negdje s noćenjima. U prva tri mjeseca imamo 14 posto veće prihode. Najave za podsezonu su dobre, završit ćemo godinu onako kako smo i predviđali s rastom od pet do sedam posto. Kako su se cijene povećale za ovu godinu, u hotelima bilježe rast prihoda iznad 30 posto”, kazao je Cappelli.

Premijer Andrej Plenković komenitirao je situaciju u Uljaniku.

“Znate da se vodi kontinuiran dijalog s Upravom, to je privatna kompanija, uključeni smo što se tiče restrukturiranja i ono što se odnosi s Europskom komisjom. U siječnju smo dali jamstva od 96 milijuna eura, a što je omogućilo poslovanje Uljanika od Nove godine do sada. Važno je da se pronađe kvalitetan dogovor sa strateškim partnerom. U ovom trenutku Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo financija je intenzivno uključeno u taj dijalog.

Vidjet ćemo hoće li biti moguće preko HBOR-a dati određena sredstva kako bi se završile narudžbe, nastavilo funkcioniranje Uljanika kao brodogradilišta i kompanija u njegovu sastavu”, kazao je Plenković.

Na pitanje je li stečaj tvrtke jedna od opcija, odgovorio je: “U ovom trenutku je odgovornost na Upravi, mislim da u ovom trenutku to nije jedna od opcija.”

Komentirao je i današnju izjavu šefa SDP-a Davora Bernardića koji je Vladu prozvao da je dvije godine prespavala probleme u Uljaniku.

“Ja sam sada zadivljen tom informacijom, ne znam koji gospodarski problem nije pao mojoj vladi u krilo. Neka pogleda sjednice Vlade i odluku oko 20.- 21. siječnja. Kad se malo informira, onda može komentirati”, poručio je Plenković.

Što se tiče zadnjih kritika koje se odnose na najavljenu poreznu reformu, a koje su stigle i iz redova HNS-a, Plenković je pojasnio da u tijeku javno savjetovanje.

“Ljeto je, svi su živahni i skaču na prvi balon, polako, usuglasit ćemo se. Ako smo koalicijski partneri ne znači da misle svi isto kao mi, ono što će biti važno je samo zakonski tekst kad se usvoji na Vladi”, kazao je.

Istaknuo je da je riječ o nastavku porezne reforme čiji je cilj rasteretiti i građane i gospodarstvo za šest miljardi kuna, prenosi N1.

Računovođe poslale otvoreno pismo Plenkoviću i ekipi zbog najavljenog uništavanja poduzetnika – na najjače, evo kako izgleda nova računica državne pljačke

Facebook Komentari