Još uvijek pobunjeni Srbi i četnici iz Knina poručili Bajagi: Bajaga treba biti ponosan što je 1993. godine pjevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira

“Bajaga treba biti ponosan što je 1993. godine pjevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira kako bi mogao nastupati u današnjoj Hrvatskoj, gdje se otvoreno rehabilitira zločinačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav ‘Za dom spremni'”.

Predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta danas je izrazio žaljenje zbog izjave Momčila Bajagića Bajage koju je dao televizji N1, u kojoj je rekao da razumije nezadovoljstvo hrvatskih branitelja koji su bili protiv njegovog nastupa u Karlovcu.

To, po ocjeni Linte, ukazuje da se se “on (Bajaga) slaže da lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajiški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku”.

“Pored toga, Bajaga se u razgovoru s novinarkom TV N1, uoči koncerta u Varaždinu, svim silama trudio opravdati da u Kninu 1993. godine nije pjevao četničke pjesme, odnosno da nije pjevao pjesmu ‘Armija srpska’.

“Bajaga treba biti ponosan što je 1993. godine pjevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira kako bi mogao nastupati u današnjoj Hrvatskoj, gdje se otvoreno rehabilitira zločinačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav ‘Za dom spremni'”, kazao je Linta.

Izrazio je žaljenje i zbog toga što je Bajaga “prešutio” tvrdnju novinarke da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području, već da je srpski narod na tom području “živio stoljećima”.

“Srpski narod je na svom području stvorio Republiku Srpsku Krajinu s ciljem da ostane u Jugoslaviji i da obrani od agresije proustaškog i separatističkog režima Franje Tuđmana. Nažalost, u tome nije uspio iz više razloga”, rekao je Linta.

Podsjetimo, Bajagin koncert najavljen za 3. rujna otkazan je prošli tjedan zbog pritiska branitelja. Organizatori su nakon otkazivanja najavili da će umjesto njega nastupiti Hladno pivo koje je pak odbilo poziv. Bajaga je njihov potez nazvao ‘šmekerskim’ i rekao da bi obožavatelji uskoro mogli čuti njihovu zajedničku pjesmu.

Nakon što je otkazan koncert Momčila Bajagića Bajage na Danima piva u Karlovcu, i bivši pripadnici 7. gardijske brigade “Pume” zatražili su da mu se otkaže gostoprimstvo u Varaždinu. Na to je reagirao gradonačelnik Ivan Čehok koji je rekao da je Bajaga već nastupao u tom gradu i da to mjesto nije Karlovac, pišu Beta i N1.

Share This Article