Cappelli drži da je sezona rekordna, o povećanju nameta i kritici šefa SDP-a kaže: Davor Bernardić je namet svojoj stranci

‘Davor Bernardić je namet svojoj stranci’, odgovor je ministra na kritike predsjednika SDP-a

Od početka godine diljem Hrvatske odmaralo se 13 milijuna I 994 tisuće turista, što je 6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Turisti su ostvarili 76 i pol milijuna noćenja, odnosno 4 posto više od lani.

Samo u petak i subotu ostvareno je 300 tisuća dolazaka i 2 milijuna noćenja – najviše zahvaljujući gostima iz Njemačke, Italije, Slovenije, Poljske i Austrije. Najomiljenije destinacije su Rovinj, Poreč, Medulin, Dubrovnik i Umag.

Tim povodom s ministrom turizma Garijem Cappellijem razgovarala je Damira Gregoret.

O ovoj turističkoj sezoni ministar kaže.

“Predviđeno je da smo u limitima – oko 18, 19 milijuna turista i 100, 110 milijuna noćenja. Mi moramo strepiti kvaliteti, svega onoga što prati turizam”, kaže ministar i dodaje.

“Nije to stagnacija, to je točno ono što Hrvatska može u ovom trenutku. Ne možete tražiti da na 4 milijuna ljudi bude 50 milijuna turista. Hrvatska je došla na razinu gdje smo digli cijene, podignuli kvalitetu, prepoznatljivi smo”, kazao je ministar za RTL.

O povećanju nameta, ali i kritikama predsjednika SDP-a Davora Bernardića kaže.

“Davor Bernardić je namet svojoj stranci. O turizmu kažu da, kao i u nogometu, znaju svi sve. To je moj odgovor Bernardiću”, kazao je i nastavio.

“Boravišna pristojba je najniža u okruženju. Moramo napraviti ogroman iskorak u maretinškom smislu jer nam je to potrebno. Trebaju nam za to sredstva. Htjeli smo decentralizaciju odlučivanja i financiranja. Lokalna samouprava zna najbolje kako diše lokalno stanovništvo i ovo vodi prema tome da oni na lokalnoj razini odlučuju o toj razini”, rekao je ministar za RTL.

Bernardić: Sada se kroz porezne izmjene pokušava nametnuti harač za male poduzetnike, a to ih tjera van iz zemlje

Facebook Komentari