Susjedi o Obersnelovoj pročelnici: Bilo je samo pitanje vremena kad će zbog njezine bahatosti netko izgubiti život

Dok obitelj Soldatić pokušava prihvatiti vijest da 41-godišnjeg vrijednog i brižnog Igora više nema zbog sulude vožnje riječke pročelnice kojoj se još lani “progledalo” kroz prste zbog krivog prometnog poteza, pročelničini prijatelji, poznanici, kolege sportaši i njezini kolege s posla u šoku komentiraju obijesnu vožnju bivše olimpijke i njezino pritvaranje.

Naime, posrnula Vera Begić Blečić ispitana je nakon što se otrijeznila te je Općinsko državno odvjetništvo u Puli donijelo rješenje o provođenju istrage zbog toga što je skrivila prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. a druga je izgubila život, piše Jutarnji.

– Postoji osnovana sumnja da je 15. kolovoza oko 23.55 sati izvan naselja Nova Vas, na kolniku autoceste A9, kršeći odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz čl. 199.st 2., čl. 49 st.2 i čl.51 st.1 izazvala prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Nakon što je ispitana u tužiteljstvu, sucu istrage Županijskog suda u Puli predložen je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a to je sudac istrage i prihvatio – napominju iz DORH-a.

Prema zakonu, prijeti joj od tri do 12 godina zatvora, ali i novčana kazna zbog tri kršenja prometnih propisa. Inače, većina osoba koje smo kontaktirali na sam spomen imena Vere Begić Blečić poklapaju slušalicu ili u startu kažu da nemaju komentara i da je strašno to što se dogodilo. Tek poneko od sugovornika okuražio se reći par riječi, pritom osuđujući svakog vozača koji pijan sjedne za volan. – Nitko nije nedodirljiv ni bogom dan. Sve se to vrati kad-tad. Ali ne treba nikog proglašavati alkoholičarom. To što se ona u pauzi tijekom posla spusti u kafić na riječkom Korzu i popije kavu, zar je zbog tih posjeta kafićima treba osuđivati?

No ako doista ima problem s alkoholom kao što se sad zaključuje, onda osim poslodavca i radnih kolega, reagirati treba i obitelj. Međutim, može Vera tvrditi da nema problem s alkoholom, ali ona prva nesreća prošle godine s majkom petero djece bila je u pola bijela dana. Ako je popodne, pet sati nakon nesreće, napuhala 0,43, onda se zapitajmo koliko je imala promila u sebi kad je, kako je tvrdila, za potrebe posla žurila na radijsku emisiju tijekom radnog vremena? – kaže Jutarnjem jedan njezin radni kolega i dodaje kako je nakon lanjske nesreće Vera, nakon što se javno posula pepelom kad je raskrinkana, ponavljala da su joj “kao sportašici usađene prave vrijednosti te da alkohol i sport ne idu zajedno”. Susjedi, pak, u četvrti gdje je Vera odrasla zaprepašteni su tragedijom, no kažu: “Bilo je samo pitanje vremena kad će zbog njezine bahatosti netko izgubiti život”.

– Njezina obitelj živi u zgradi otkad je sagrađena 1963. godine. Kao obitelj su bili izolirani, povučeni. Dovoljni sami sebi. Veru i njezina brata otac je napustio dok su bili jako mali, pa je majka pokušavala na sve moguće načine nadomjestiti prazninu, ispuniti im svakodnevicu. Vera je krenula majčinim sportskim stopama pa je tako ispunila njezine ambicije. Majka joj je bila sportski uzor i često joj je, nakon što se udala i rodila, nastavila dolaziti – pojašnjava nam susjeda u Rijeci. Podsjetimo, Vera Begić Blečić nakon večeri provedene u društvu, uz očito pretjeranu količinu alkohola, sjela je za volan Peugeota riječkih oznaka i krenula prema kući.

Ušavši na Istarski ipsilon nešto prije ponoći, vozeći se dionicom od Nove Vasi prema Višnjanu u suprotnom smjeru, udarila je u lijevo bočno ogledalo Škode slovenskih registarskih oznaka koju je vozio 31-godišnji Slovenac. Umjesto da je stala, ona je nastavila vožnju prema mostu Mirna gdje je prednjim dijelom udarila u zaštitnu ogradu koja razdvaja dva kolnička traka. Njezin se auto potom odbio od ograde frontalno se sudarivši s Peugeotom pulskih tablica koji je vozio poginuli Soldatić. Njegov se auto prevrnuo na bok, njezin je završio u ogradi, piše Jutarnji.

Tuga u susjedstvu koje je Obersnelova Vera Begić Blečić zavila u crno: Sve im je iščezlo u sekundi

Share This Article