Županija bi za Dan branitelja pozvala Bajagu da pjeva, gradonačelnik Bjelovara kaže: Besposleni pop i jariće krsti

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak osvrnuo se za zamisao zamjenice župana Bojane Hribljan da se za Dan bjelovarskih branitelja pozove Bajaga da održi koncert.

BESPOSLENI POP I JARIĆE KRSTI

Ovo je samo još jedan dokaz i ilustracija onoga što cijelo vrijeme govorim, a to je da su županije u Hrvatskoj bespotrebne, toliko bespotrebne da se dožupanica u nedostatku posla bavi organizacijom koncerata po gradovima. Svoj posao ne radi, ali u tuđi se miješa. Zapravo niti ne znam što je njezin posao jer županije postoje radi sebe samih, a ovakvo jeftino skupljanje političkih poena po principu “podijeli, pa vladaj” isključivo je u funkciji foteljašenja.

Dakle, građani su nas izabrali da promijenimo Bjelovar, vratimo zajedništvo, duh pobjednika, pokrenemo novi razvojni ciklus, olakšamo realizaciju poduzetničke inicijative, dignemo zaposlenost i poboljsamo povlačenje sredstava iz EU fondova. Upravo zbog toga, sigurno neću dozvoliti da zbog nečijeg populizma i jeftinog publiciteta izgubimo fokus s onoga za što smo izabrani. Bjelovar nećemo vraćati u prošlost, nego graditi dinamičan grad koji potiče inicijativu i razvoj i uključuje sve svoje građane. Zato, okanite se posla koji nije vaš.

Grad Bjelovar odavno je osmislio program za Dan grada i ne znam odakle sad naknadna pamet da se nešto mijenja, pogotovo od osoba čiji to nije posao. Sami ćemo s našim građanima obilježiti taj dan u duhu zajedništva, a ne pokušaju dijeljenja ljudi radi dobivanja jeftinih političkih poena.

Protiv sam bilo kakvih zabrana koncerata jer zabrane nisu trajno rješenje, a niti dobro rješenje. Mi moramo mijenjati društvene norme. U Bjelovaru sigurno nećemo braniti koncerte, neka pjeva i slusa tko što želi, ali nećemo niti nikom drugom dati da nam organizira proslavu Dana grada. Okrenimo se budućnosti i stvaranju političkog sadržaja, a ne populizmu i demagogiji.

Facebook Komentari