Čehok o otkazivanju Bajagi: Vjerojatno je to jeka onoga što se dogodilo u Karlovcu, ali Karlovac nije Varaždin

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok komenitirao je zahtjev branitelja da se otkaže nastup Bajage na Špancirfestu zakazan za sutra.

“Ništa posebno. Bajaga je nastupao dva puta u osam godina u Varaždinu. Nismo nikada imali protivljenja tom nastupu, niti negativne reakcije. Vjerojatno je to jeka onoga što se dogodilo u Karlovcu, ali Karlovac nije Varaždin”, rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, prenosi N1.

Bivši pripadnici 7. gardijske brigade “Pume”, zatražili su da se srbijanskom pjevaču otkaže gostoprimstvo u Varaždinu.

“Mi kao branitelji borili smo se za slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku – demokratsku u smislu da svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, da pjeva i sluša što želi, ali da se pritom poštuju drugi bez da ih se vrijeđa i ponižava. Nije nam namjera nametati neke zabrane, ali kao branitelji i građani imamo pravo na svoje stajalište, a još više na poštovanje kakvo imaju svi veterani u demokratskim zemljama. Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagiča-Bajage koji je tijekom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju međunarodno priznate Republike Hrvatske”, poručili su branitelji u priopćenju.

Udruga branitelja Puma: Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagića-Bajage

Bajagin menadžer: Koncert u Karlovcu nije otkazan

Hladno pivo solidarno s Bajagom, neće svirati u Karlovcu

Facebook Komentari