VIDEO Italija: Srušio se dio vijadukta Morandi kod Genove, a s njime i automobili pogledajte taj trenutak…..

Na talijanskoj autocesti A10 u utorak oko 12 sati srušio se dio vijadukta Morandi kod Genove. Vatrogasci su na terenu, a na autocesti se stvaraju kilometarske kolone, mediji javljaju da su s vijaduktom s 50 metara visine propali i automobili, najmanje 38 osoba je smrtno stradalo, od čega je i troje djece.


Salvini obećao naći odgovorne za tragediju

Matteo Salvini, talijanski ministar unutarnjih poslova, na Facebooku je napisao da će pronaći krivce za ovu neprihvatljivu katastrofu. Kako je kasnije izjavio na Siciliji, za njega je neprihvatljivo da ljudi na ovakav način umiru u 2018. godini.

“Prošao sam tim vijaduktom stotinama puta i učinit ću sve da pronađemo imena odgovornih. Neprihvatljivo je da se tako umire u Italiji”, zaključio je Salvini. Euroskeptični ministar, čelnik krajnje desne stranke Liga, također je spomenuo da su potrebna ulaganja u brojne talijanske dotrajale infrastrukture.

Dijelovi autoceste prema Milanu i sjeveru Italije su zatvoreni.

Uživo s mjesta katastrofe.

Talijanski mediji prenose kako civilna zaštita procjenjuje da bi broj žrtava mogao narasti do 300. Još nema potvrde broja žrtava, prenosi N1.

Talijanska televizija prikazala je fotografije srušenog mosta visokog oko stotinu metara koji je sagrađen šezdesetih godina prošlog stoljeća u sklopu autoceste A10. Vijadukt je obnovljen 2016. godine i prolazi iznad trgovačkih centara, tvornica, stambenih zgrada, željeznice Genova-Milan i rijeke Polcevera. Sumnja se da se vijadukt urušio zbog velikih kiša. I policija je na Twitteru objavila kako je do katastrofe došlo zbog jakih kiša.

Vatrogasci pokušavaju osloboditi ljude koji su ostali zarobljeni u zdrobljenim automobilima. Potvrđeno je da su dvije osobe izvučene žive i prevezene su u bolnicu San Martino.
Novinar Pagelle Politice, Carlo Canepe javio se za N1 iz Genove, gdje se dogodila tragična nesreća koja je odnijela desetke života.

“Ne zna se točan broj preminulih, ima nešto više od trideset žrtava, još ima onih koje tražimo ispod ruševina”, rekao je Canepe.

Osvrnuo se i na uzroke rušenja vijadukta: “Danima se govori o ovom mostu, no ne može li se znati je li vezano uz most koji nije konstruiran dobro, no nije se moglo predvidjeti ovako nešto. Rađeno je na ovom mostu prije nekoliko godina, ali ovo je veliko iznenađenje. Postoji nekoliko hipoteza vezanih uz kišu i munje, ali ništa se sa sigurnošću ne može reći”.
Tijekom akcije spašavanja došlo je do curenja plina, pa su vatrogasci morali evakuirati dio područja gdje se dogodila tragedija.

Facebook Komentari