Ping – pong: Dvije smrti, Hitne nema, ministarstvo prebacuje lopticu na lokalce, lokalci na ministarstvo

“Od zadnje izmjene Mreže hitne medicine 2016. godine do danas, Hrvatski zavod za hitnu medicinu nije zaprimio niti jedan novi zahtjev za izmjenom Mreže od strane ZHM Zagrebačke županije”, kažu u Ministarstvu zdravstva.

Priopćenje Ministarstva prenosimo u cijelosti:

“Povodom događaja u kojem su preminule dvije osobe dana 12. kolovoza 2018. godine na području Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u Zaprešiću i Jastrebarskom ovim putem izražavamo duboku sućut obiteljima preminulih.

Dajemo i sljedeću izjavu za javnost:

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije je sukladno Mreži hitne medicine („Narodne novine“ broj 71/12) raspolagao sa 30 timova T1, 10 timova T2 i 2 Dežurstva.

2016. godine zatraženi su dodatni timovi te od lipnja iste godine donošenjem nove Mreže hitne medicine („Narodne novine“ broj 49/16), Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije povećan je na 45 timova T1 i 5 timova T2. To je povećanje od ukupno 10 timova, odnosno čak je 15 timova T1 više u odnosu na prethodnu Mrežu.

Od zadnje izmjene Mreže hitne medicine 2016. godine do danas, Hrvatski zavod za hitnu medicinu nije zaprimio niti jedan novi zahtjev za izmjenom Mreže od strane ZHM Zagrebačke županije.

Ovom prilikom ističemo kako su svi djelatnici stručno osposobljeni sa svim potrebnim tečajevima te posjeduju valjane licence. Također, napominjemo kako Zavod za hitnu medicinu posjeduje svu propisanu opremu (Zaprešić ima pet defibrilatora).

Još jednom navodimo kako je inspekcijski izvid u tijeku i po njegovom dovršetku ćemo se detaljnije očitovati te ustanoviti je li bilo ikakvih propusta.

Ovim putem još jednom izražavamo duboku sućut obiteljima preminulih”

U priopćenju koje potpisuje ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik navodi se da je 12 kolovoza jedna osoba umrla u Jastrebarskom dok je Hitna pomoć s liječnikom bila u Zaprešiću u akciji spašavanje života 22-godišnjaka. Također, navode da im nedostaje timova Hitne pomoći.

Drugovi Plenkoviću i Kujundžiću, ovo je vaša katastrofa: Dok je Hitna kasnila, pa je mladić u Zaprešiću umro na ulici, još jedna smrt u Jastrebarskom – jer Hitne nije bilo

Stjepan Kožić, u čijoj se županiji bez problema umire jer Hitne nema, objašnjava u čemu je problem

Kujundžićevo ministarstvo u skladu s Plenkovićevom politikom stabilnosti u mrtvačnici: Mladić je umro, sve je ok

Facebook Komentari