Drugovi Plenkoviću i Kujundžiću, ovo je vaša katastrofa: Dok je Hitna kasnila, pa je mladić u Zaprešiću umro na ulici, još jedna smrt u Jastrebarskom – jer Hitne nije bilo

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije oglasio se priopćenjem vezano za smrt mladića koja se dogodila 12. kolovoza u Zaprešiću.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Povodom događaja u kojem je preminuo gosp. M. R. dana 12. kolovoza 2018. godine na području Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u Zaprešiću želim u svoje osobno i u ime Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije izraziti duboku sućut obitelji preminulog te dajem slijedeću izjavu za javnost:

Uvidom u ispise poziva hitne medicinske službe za dan 12. kolovoza 2018. godine utvrđeno je slijedeće :

Telefonski poziv upućen je preko tel. broja 112 u 17:25. Razlog dojave: asmatičar, jako teško diše, uulici Stanka Vraza S Poziv je predan Zaprešiću u 17:27.

Zbog zauzetosti zaprešićkog tima T1 koji je bio na intervenciji ( alkoholizirana djevojka bez svijesti), a samoborski tim T1 je u to vrijeme bio na intervenciji na prometnoj nesreći u Kalinovici na Staroj karlovačkoj, tim sanitetskog prijevoza iz Zaprešića u sastavu med. sestra prvostupnica i vozač ( a što je zakonski propisano ) je krenuo na intervenciju u 17:28 u Stanka Vraza 5. Istovremeno Prijavna dojavna jedinica obavještava najbliži slobodan T1 tim ( Jastrebarsko) o potrebi za intervencijom.

Na mjesto intervencije tim sanitetskog prijevoza je došao u 17:30 s punom opremom i započeo s reanimacijom. Za vrijeme pružanja reanimacije pristupio je tim T1 iz Jastrebarskog koji je došao u 17:54. Unatoč svim naporima kod reanimacije, gosp. R. je preminuo.

Na žalost, dok je Jastrebarsko ostalo bez tima T1 jer je bio na ovoj intervenciji, u isto vrijeme je preminula jedna osoba u Jastrebarskom.

Sukladno Mreži hitne medicine ( NN 49/16,67 /17) rad je organiziran na način da u smjeni radi jedan tim.

Broj timova hitne medicine utvrđen je Mrežom hitne medicine kojom je propisano po 5 timova T1 u sastavu 1 doktor medicine, med. sestra/ med. teh. i vozač za područje ispostava zajedno sa pripadajućim općinama ( Dugo Selo, lvanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti lvan Zelina, Samobor, Vrbovec i Zaprešić ) te 10 timova u Velikoj Gorici. Nastavno na Mrežu Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije sklopio je ugovor s HZZO-om za navedeni broj timova u svakoj ispostavi.

Ovom prilikom ističem da su svi djelatnici stručno osposobljeni sa svim potrebnim tečajevima te posjeduju valjane licence.Također, Zavod za hitnu medicinu posjeduje svu propisanu opremu ( Zaprešić ima 5 defibrilatora ).

Još jednom želim istaknuti žaljenje zbog navedenog događaja, ali iz svega navedenog je razvidna da je za ovakva područja broj od 5 timova T1 nedostatan.”

Kujundžićevo ministarstvo u skladu s Plenkovićevom politikom stabilnosti u mrtvačnici: Mladić je umro, sve je ok

Gradonačelnik Zaprešića nakon smrti mladića na ulici kritizira ministra iz svoje stranke: Organizacija Hitne nije dobra, zakon nije dobar

Facebook Komentari