Bajaga oduševio Arenu u Puli, a za solidariziranje Hladnog piva, iako koncert u Karlovcu nije zabranjen kaže: Oni su super momci, svaka čast! I da je bila obrnuta situacija, ja bih isto tako postupio

Nakon što su mu karlovačke vlasti zbog negodovanja dijela branitelja zalupile vratima (Bajagin menadžer tvrdi da to nije tako), a potom se s njim solidariziralo Hladno pivo, u subotu je u dobro popunjenoj pulskoj Areni Bajagu s puno emocija dočekalo oko 5.000 obožavatelja i poštovatelja njegovog bogatog kantautorskog opusa, posebno oni koji su odrastali uz njegove pjesme tijekom 80-ih godina, piše Glas Istre.

– Ovaj potez momaka iz Hladnog piva… oni su super momci, svaka čast! I da je bila obrnuta situacija, ja bih isto tako postupio. Mislim da je to od njih bilo šmekerski, vrlo kolegijalno, a i hrabro, rekao nam je neposredno uoči koncerta Bajaga, komentirajući odbijanje Hladnog piva da nastupi kao zamjenski bend.

“Rimljani” za početak

Koncert su otvorili pjesmom “Rimljani” s trećeg albuma “Jahači magle” iz 1986., a zatim je uslijedila “Sa druge strane jastuka” s istoimenog drugog albuma iz 1985., a onda “Godine prolaze” s “Prodavnice tajni” iz 1988. godine.

Zanimljivo je da plodni skladatelj, tekstopisac, gitarist i pjevač Momčilo Bajagić Bajaga i njegov bend Instruktori – unatoč 35 godina duge karijere i činjenice da je posrijedi jedan od komercijalno najuspješnijih pop-rock sastava na prostoru bivše Jugoslavije – nikad nisu održali koncert u pulskom amfiteatru. Sve do sinoćnjeg nastupa koji je bio svojevrsna retrospektiva i presjek karijere, uz brojne hitove poput “Zažmuri”, “Plavi safir”, “Život je nekad siv nekad žut”, “Verujem – ne verujem”, “Ti se ljubiš na tako dobar način”, “Tišina”, “Dobro jutro, džezeri”.

U sali lom

Ne čudi da se Bajagi zborski priključila publika, tim više što je jedna obožavateljica rekla: “Da u školi daju ocjene za pjevanje Bajaginih pjesama, dobila bih barem 20 petica, ako ne i više”.

Na turneji izvode i pjesmu Riblje čorbe “Kad hodaš”, čiji je tekst napisao Bajaga, kao i naslovnu pjesmu s Bajaginog aktualnog, 12. albuma “U sali lom”, koji je nakon šest godina diskografske pauze izašao u travnju u zajedničkom izdanju Croatia Recordsa i PGP RTS-a, piše Glas Istre.

Bajagin menadžer: Koncert u Karlovcu nije otkazan

Hladno pivo solidarno s Bajagom, neće svirati u Karlovcu

Facebook Komentari