Neupravljivi ministar uprave: Ako je za vjerovati mudrom i savjesnom vodstvu stranke, taj je čovjek krema kreme stranačke struke po pitanju javne uprave

Piše: Prof. dr. sc. Kristijan Krkač

Teško je bilo dokučiti kvalifikacije, iskustvo i prethodne rezultate trenutnog ministra uprave RH još dok je bio predložen jer u svojoj je izbornoj jedinici osvojio monumentalnih 2.822 glasa, a kako vrijeme odmiče ta se zadaća pokazuje sve uzaludnijom. Olakotna okolnost ministra sastoji se u tome što se rijetko tko sjeća čak i prezimena ministara uprave u prethodnih 13 vlada, a kamoli njihovih rezultata. Što su ti ljudi postigli u 28 godina teško je pojasniti i najvećim majstorima friziranja biografija, a možda i njima samima.

Ovaj, za razliku od prethodnika, našao se na opravdanom udaru suverena. Upravni ustroj RH, dobrim dijelom zahvaljujući dostupnosti i usporedivosti podataka o RH s drugim državama članicama EU, napokon je raskrinkan kao ne bilo kakav nego mlazni motor nazatka. Aktualni ministar nedorastao je zadaći. Pažnju plijeni njegova moć održavanja hladnog pogona vlastitog ministarstva i ustroja RH što bi bez daljnjeg mogla činiti i čistačica u ministarstvu i nemoć u nošenju kako s činjenicama, tako i s vrijednostima.

Ostavimo se zasad vrijednosti i okrenimo se činjenicama iza kojih vrvi džungla upitnika kroz koje se lijanama bacakaju i urlaju stotine tarzančić uskličnika. Diplomirani pravnik koji očito nije previše radio u struci, poslovni čovjek s 5 godina iskustva u privatnom sektoru o čijim gorostasnim uspjesima znamo malo do ništa, načelnik općine, predsjednik općinske organizacije stranke, ali i predsjednik stranačkog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, vijećnik u županijskoj skupštini i ministar u dvije vlade. Društveno je vrlo angažiran jer pod tom rubrikom na internetskoj stranici Vlade RH piše kako je ni manje ni više nego „član Društva dobrovoljnih davatelja krvi Nerežišća“. Očito brižan čovjek koji osjeća bilo nacije.

Bez obzira što nema ama baš nikakve kvalifikacije za zadaću koju izvršava, jer bilo bi pretenciozno to nazvati poslom ili radom za koji je pravedno plaćen, daje si za pravo prigovarati primjerice tome što u prijedlogu tamo nekog zakona riječ učitelj svuda piše u ženskom rodu jer to nije u skladu s uobičajenom zakonskom terminologijom. Ako na stranu maknemo raspravu o modi i pravopisu pisanja profesija, titula i sl. u rodu, preostaje činjenica kako je uobičajena zakonska terminologija po tom pitanju neuračunljiva pa time i izjava svakoga tko se na nju poziva.

Bez obzira što nema ama baš nikakve kvalifikacije za zadaću koju izvršava, jer bilo bi pretenciozno to nazvati poslom ili radom za koji je pravedno plaćen, daje si za pravo tvrditi kako je elektroničko glasovanje nužna napredna mreža. To je naime notorna neistina i poricanje činjenica jer primjerice Estonija ima takvo glasovanje bez napredne mreže. Ova izjava samo je novija u nizu onih iz ladice prodavanja magle i zaobilaženja pravih pitanja.

Okrenimo se društvenim vrijednostima. Ne tako davno tvrdio je kako će se svaki potpis referendumskih inicijativa pojedinačno provjeravati i to ni manje ni više nego najmanje šest mjeseci. Ekonomisti su izračunali kako će to proizvesti direktni trošak koji se mjeri stotinama milijuna kuna da o oportunitetnom ni ne govorimo. Na stranu to što provodi osobni truc nadređenog, ostaje pitanje elementarnog poštivanja demokratske volje suverena.

Primjera elementarnog nerazumijevanja društvenih vrijednosti tog vrijednog stranačkog vojnika, kojeg suveren očito ne prepoznaje kao heroja demokracije i struke (2.822 glasa), ima na pretek od Lex šerifa do Zakona o sprječavanju sukoba interesa, ali ostavimo se materijala koji će se izbjegavati u konačnoj biografiji. Na koncu će biti zaboravljen kao i ostali ministri tog resora poznati samo po tome što nisu učinili ništa od onoga što je trebalo biti učinjeno, a počinili skoro sve od onoga što nije trebalo činiti.

U sferi profesionalnih vrijednosti ne stoji ništa bolje. I ovdje se iskazao čim je stupio na dužnost osjetivši dubok estetski poriv i zov ljepote koji ga je nagnao da namjesto predviđenih 20.000,00 HRK za uređenje svog ureda potroši najmanje 70.000,00 HRK. Sklonost robovanju čeličnim okovima uzvišenog i elitnog stila, nama priprostim pučanima stranog, vidljiv je već i po njegovom profinjenom i ozbiljno školovanom ponašanju, gestikuliranju, facijalnim ekspresijama i izjavama koje su tema za zasebni tekst.

Ako je za vjerovati mudrom i savjesnom vodstvu stranke, što dakako nije, taj je čovjek krema kreme stranačke struke po pitanju javne uprave. Hrvatski je suveren poznat po mnogo čemu pa između ostaloga i po vrlo ranim djelima iz područja gospodarstva, upravljanja i društvene odgovornosti pa je tim više izum ovog člana stranke kao stručnjaka za javnu upravu tim čudesniji, ali i razumljiviji jer očito je upravljanje svima nama u krvi, čak i onima koji ne samo da su nesposobni, nestručni, neiskusni i bezrezultatni u upravljanju upravom države, ne samo u upravljanju vlastitim ministarstvom, nego i samim sobom.

U tom svjetlu i dobroj vjeri, a s obzirom na činjenicu kako i prije spomenuta čistačica ministarstva može potpisivati dokumente, predlažemo uvođenje ministra za upravljanje ministrom uprave i na tu službu prije spomenutu čistačicu, dok za to vrijeme ministar može početi upoznavati praktične poslove sa skriptama iz upravnog prava pod rukom postepeno od najnižih prema višima.

Da skratimo priču. Zamislimo da se cijeli upravni ustroj RH ukine preko noći i pretvori u minimalistički djelatni sustav najviše 5-6 upravnih područja bez ministarstva i ministra, a s recimo umjetnom inteligencijom u toj funkciji. To bi svakako donijelo mnogo štete mnogim cjeloživotnim stranačkim uhljebima na negdašnjoj državnoj sisurini koja nakon 28 godina sisanja bjelodano kopni što je nezdravo za državu koja je već davno trebala stupiti u punu zrelost. Ipak, sve je očitije kako bi dugoročne dobrobiti takvog bolnog reza višestruko nadvisile štete i „time završava lekcija“ neupravljivom kako bi mu kazao „nedodirljiv“.

Facebook Komentari