Zagrebački gradonačelnik treći dan zaredom je vrlo aktivan, zna li on o izvanrednim izborima više nego ostali

Vlada, saborski zastupnici i većina političara su na godišnjem odmoru, no zagrebački gradonačelnik Milan Bandić vrlo je aktivan. Tri dana zaredom saziva novinare i obraća se javnosti.

Okružen novinarima zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je u petak divlje odlagalište u naselju Kozari put, koje su komunalne službe u međuvremenu sanirale

Ni ovaj put nije izostao sukob s novinarima. Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov zašto se godinama tolerirala ovakva situacija, Bandić je u svom stilu odgovorio: “Da sam ja tako pametan radio bi u TV Novoj”.

Od svog stila nije odustao ni odgovarajući na pitanje što su svih ovih godina radile komunalne službe. “Ja nisam savršen, ali sam još uvijek najbolji”, odgovorio je.

A onda mu je još jednom rečeno kako su komunalne službe godinama žmirile i ignorirale problem. “Molim vas, ja bih vas ovdje i vašeg urednika dopeljao da živite ovdje tjedan dana pa da razumijete ljude. Vi prvo trebate razumjeti ljude. A ja ljude razumijevam 18 i pol godina. Kad budete razumijevali ljude kao ja onda ćete govoriti drugačije. A to je vaše pravo demokratsko da budete nezadovoljni mojim odgovorima. Da sam ja tako pametan kao vi ja bih radio u TV Novoj”, bio je Bandićev odgovor na pitanje koje mu čini se nije bilo po volji. Na dodatna pitanja o divljim deponijima zatim je odbio odgovarati.

Hoće li se kandidirati za predsjednika? “Nikad ne reci nikad”

Političarima koji ga kritiziraju da je u kampanji za predsjednčke izbore poručio je da s mora dođu u Kozari Bok pa neka budu u kampanji.

Na pitanje jesu li njegovi istupi motivirani pravosudnim epilozima koji ga čekaju u dva slučaja – slučaju Agram i Štandovi – odgovorio je da o tome brinu njegovi odvjetnici.

Na konkretno pitanje hoće li ići u utrku za predsjednika poručio je: “Nikad ne reci nikad”, a onda dodao da je svaki dan u radnoj kampanji, 365 dana.

“Meni mandati ne trebaju, ja sam dobio šest mandata. Ni jedna vlada u RH nije dobila dva. Niste o tome puno pisali, ajde malo analizirajte u ovoj sezoni kiselih krastavaca zašto nijedna vlada u zadnjih 28 godina nije dobila dva manadata, a zašto je Bandić dobio šest mandata. Jer sam 365 dana po 16 sati s ljudima”, rekao je.

Novinari su zatim inzistirali da gradonačelnik odgovori na dodatna pitanja o deponijima.

Reporterka Nove TV pitala ga je hoće li gospodin Sulejman bti prijavljen za ono što mu se godinama toleriralo u dvorištu.

“Nije problem prijavljivanja i kažnjavanja, problem je educirat ljude da to ne rade”, rekao je Bandić. Uslijedilo je pitanje naše reporterke bili nju prijavio da je to napravila u svom dvorištu.

“Ne bih ja vas prijavio, ja bih vama nešto drugo napravio. Ja bih vas educirao da to ne napravite”, odgovorio je i dodao da svatko može pogriješiti.

“Ja se vas bojim i zato neću odgovorit”

Bandića su dakle razljutila pitanja novinarke Nove TV o ovom problemu, a zanimljiva je bila njegova reakcija na upit o tome gdje je smeće završilo.

“Ja se vas bojim i zato neću odgovorit”, rekao je Bandić. Kako ste odvezli svo smeće, pitala je naša novinarka, a on je dogovorio: “Bojim vas se, mene je strah”.

Na još jednom ponovljeno isto pitanje, uslijedio je još jedan odgovor u njegovom stilu: “Vi ste meni k’o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina”. Bandić je zatim poručio da je smeće odvezeno na pravo mjesto.

“Vas ćemo pitat gdje ćemo vozit, vas, vidi bogati”, zaključio je.

Podsjetimo, politički analitičar Žarko Puhovski rekao je prethodno kako se Milan Bandić zadnjih dana ponaša kao da će novi izbori na jesen.

“Meni ta opcija nije realna, no možda Bandić zna nešto što mi ne znamo. Ono što definitivno pokušava jest zahvatiti u bazen neopredijeljenih birača kojih je zbog pada SDP-a i HDZ-a više nego ikad prije. Njih sad Bandić svojim radikalnim temama želi uzeti Živom zidu”, kaže Puhovski za Večernji list.

Bandić uputio pjesničku poruku srbijanskom predsjedniku Vučiću: Ko ne ume da sluša pesmu slušaće Oluju

Facebook Komentari