Vile za Krešu Beljaka: Sve masovnija pobuna HSS-ovaca, nude mu gentelmanski sporazum, prkose koncertima Thompsona

Piše: Ante Rašić

U HSS-u vrije, članovi stranke spremaju vile da Krešu Beljaka izbace iz stranke, a načelnici općina iz redova HSS organiziraju Thompsonove koncerte uz poruku šefu stranke da fašiste traži na drugoj strani.

Nakon turbulencija u SDP-u i u najstarijoj hrvatskoj stranci sijeva sa svih strana te se čini da predsjednik HSS-a broji zadnje dane na čelu te stranke. Nakon što su se oglasili članovi pet Slavonskih ŽO i javno iskazali svoje ne slaganje s politikom predsjednika stranke, pogotovo s nekim njegovim izjavama o Thompsonu i hrvatskim nogometnim reprezentativcima, vijesti o raskolu i nezadovoljstvu stižu sa svih strana Hrvatske.

Tako izvor iz samog vrha stranke govori: „Njegovo vrijeme je završilo. Nudimo mu gentlemanski sporazum da napusti čelno mjesto stranke ali i mjesto zastupnika u Saboru s tim da ostaje član stranke i posveti se mjestu gradonačelnika Samobora. U koliko to ne napravi, a naznake su da će on na to pristati, ne preostaje nam ništa drugo nego da ga doslovno „vilama izbacimo iz nje „”

Nisu samo Slavonci ti koji javno i nedvosmisleno iskazuju nezadovoljstvo i šalju poruke već su tu i „seljaci” u Koprivničko-križevačkoj županiji u kojoj bunt i nezadovoljstvo predvode načelnici općina Koprivnički bregi- Mario Hudić, te Molve Zdravko Ivančan.

Dok Krešo Beljak Marka Perkovića Thompsona proglašava fašistom, načelnik općine Koprivnički bregi, koja je u stvari prigradsko naselje Koprivnice organizira Thompsonov koncert reklamirajući ga i na svojoj službenoj web stranici.

Ništa manje ne zadovoljstvo nije ni s predsjednikom ŽO i saborskim zastupnikom Mladenom Mažarom kojem ne mogu oprostiti kriminalne aktivnosti i pravomoćne presude koje nanose ljagu na stranku i članove stranke. Zamjeraju mu van statutarno brisanje iz predsjedništva Ivana Palla kao i gomilu drugih odluka štetnih za HSS.

„ Zar nije logično da u trenutku kada Pupovac postaje teret ovoj vladi saborskoj većini radi svojih postupaka na štetu države i koalicijskih partnera, upravo HSS bude kohezijski faktor i onaj koji bi svojom podrškom svojoj sestrinskoj stranci po svjetonazoru i članstvu u EPS u očuvanju stabilnosti vlade i prosperiteta države, a ne zazivati raspad vlade i nanošenje štete državi, njenim građanima i samoj stranci. Nikome u ovom trenutku ne trebaju izbori, pa ni HSS-u, nama pogotovo dok ne vratimo stranku tamo gdje pripada, a ne tamo gdje ju Krešo Beljak želi odvesti. Siguran sam da to od nas očekuju i naši prijatelji iz HDZ-a”., govori naš izvor, visoko pozicionirani član HSS-a.

Share This Article