Ubojstvo splitske liječnice postaje pravi misterij: Tko ju je i zašto brutalno likvidirao nožem?

Još uvijek je pravi misterij ubojstvo 61-godišnje splitske liječnice Asje Tukić, čije je beživotno tijelo u lokvi krvi pronađeno u ponedjeljak oko 14 sati u stanu u Ulici kneza Trpimira u Trogiru.

Asja je ubijena mučki i brutalno s više uboda nožem, donosi Slobodna Dalmacija. Policija je nakon dojave njezina supruga Željka, koji ju je pronašao mrtvu u stanu, vrlo brzo stigla na mjesto događaja, a kako je nesretna žena ležala na prsima, u prvi je mah bila vidljiva tek jedna ubodna rana na njezinim leđima.

Kad su na mjesto zločina došle policijska ekipa za očevid, zamjenica ŽDO-a i patologinja splitske bolnice te kad su fiksirali sve tragove i zatim okrenuli žrtvu, vidjelo se da je 61-godišnjakinja brutalno izbodena po trupu i prsima. Na njezinu tijelu nije bilo vidljivih ozljeda donjeg dijela tijela i glave, a policija je pronašla jedan veći nož za koji se provjerava je li bio dio kuhinjskog inventara ili ga je ubojica donio sa sobom.

Policija i Županijsko državno odvjetništvo zasad ne žele izlaziti u javnost ni s kakvim detaljima jer je još u tijeku kriminalističko-tehnička obrada mjesta događaja i zasad prikupljenih dokaza.

Liječnica Tukić radila je kao fizijatrica u Splitskim toplicama u Marmonotovoj ulici. U ponedjeljak ujutro nakon 9 sati krenula je iz Splita prema Trogiru kako bi očistila apartman iz kojeg su u 10 sati trebali izići dotadašnji gosti. Desetak minuta prije 11 sati navodno se telefonski čula s jednom prijateljicom. Što se poslije događalo, zasad nije poznato.

Tek kad su novi turisti stigli pred zgradu i htjeli ući u apartman, to nisu mogli jer je nisu mogli dobiti na telefon, pa su, navodno, pozvali njezinu kćer, koja je zvala oca i rekla mu da se majka ne javlja. On je oko 13:45 došao u stan i zatekao stravičan prizor. Prema neslužbenim informacijama, u stanu nema vidljivih tragova borbe, a ništa od namještaja i ostalih stvari nije srušeno ili razbacano.

Njezino tijelo nađeno je na ulazu u spavaću sobu, a nema tragova ni da se radi o eventualnom seksualnom zločinu jer je sva odjeća na njoj netaknuta i nema tragova pokušaja spolnog odnosa. Osim toga, policija nije pronašla dokaze da je iz stana bilo što ukradeno, a ulazna blindirana vrata stana bila su zatvorena u trenutku kad je suprug pokojne došao do apartmana.

Zasad nema nikakvih tragova da je netko nasilno ušao u stan, što upućuje na to da je žrtva očito poznavala ubojicu. Je li ubojica s njom došao odmah u stan ili ga je ona tek poslije pustila i zašto, trebala bi pokazati istraga, piše dnevnik.hr.

Trogir i Split u šoku: Ugledna liječnica ubijena nožem u leđa

Facebook Komentari