MVEP u RS-u posjetio dio uhićenih Torcidaša, nitko nije zatražio konzularnu pomoć (valjda im je jasno da od savjetnice Srbije nema pomoći)

Djelatnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Srbiji posjetili su u srijedu 8. kolovoza 2018. trinaestoricu hrvatskih državljana koji se nalaze u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Tijekom razgovara hrvatski državljani potvrdili su da su dobro. Nitko od pritvorenih nije zatražio konzularnu pomoć niti je zatražio da Veleposlanstvo posebno kontaktira članove njihovih obitelji. Očekuje se da će svi danas i sutra biti izvedeni pred nadležna pravosudna tijela.

Za sutra, 9. kolovoza, dogovoren je posjet predstavnika Veleposlanstva četrnaestorici hrvatskih navijača koji su u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će putem Veleposlanstva Republike Hrvatske, sukladno međunarodnim pravilima, nastaviti pozorno pratiti situaciju u sklopu svojih nadležnosti pružati konzularnu pomoć svim zadržanim hrvatskim državljanima koji to zatraže, stojeći na raspolaganju za komunikaciju s njihovim obiteljima, priopćili su iz MVEP-a.​

Mediji: Nova ministrica vanjskih poslova savjetovala je Vučića i uprihodila milijun kuna u Srbiji

Uhićeni torcidaši u Srbiji pritvoreni na 30 dana, nitko ne zna gdje su, Slobodna Dalmacija se pita zašto odgovorni ništa ne poduzimaju? Pa, možda zato jer u MVEP-u rade ljudi po mjeri Bude Lončara

Facebook Komentari