Filmska potjera u centru Zagreba: Mercedesom kroz crveno, u suprotnu traku, ludovao po ulicama, pokupio stupiće i nastavio bijeg – pješice; 14 prekršaja, evo koliko kuna

U nedjelju, 5. kolovoza oko 19.10 sati, redovnim nadzorom prometa kod Mosta slobode, policijski službenici II. postaje prometne policije Zagreb, radi utvrđenog prekršaja nepropisne brzine pokušali su zaustaviti osobni automobil mercedes A klase.

Međutim, vozač nije postupio po jasno izdanoj naredbi policijskog službenika, nego je nastavio vožnju bježeći bez zaustavljanja, temeljem čega su policijski službenici, prateći ga, krenuli u potjeru, kažu iz PUZ.

Prateći mercedes, vozilo je prošlo kroz raskrižje ulica Kruge i Ulice grada Vukovara, vozeći dalje Ulicom grada Vukovara kroz raskrižje Avenije Marina Držića pa vozeći dalje u smjeru juga do Slavonske avenije pa opet u Ulicu Kruge do raskrižja s Ulicom grada Vukovara dalje prema Savskoj cesti, prošavši kroz sva raskrižja na znak crvenog svjetla za njegov smjer kretanja.

Izbjegavajući policijsku pratnju, vozeći neprilagođenom brzinom između vozila naglim pokretima mijenjajući prometne trake ugrožavajući tako i druge sudionike u prometu, kod raskrižja Savske ulice s Tratinskom prešao je punu crtu na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotna smjera, obilazeći zaustavljenu kolonu vozila te ušao u raskrižje sa Savskom ulicom dok je za njegov smjer kretanja bilo uključeno crveno svjetlo.

Krećući se Savskom u smjeru sjevera te dolaskom do raskrižja s Vodnikovom ulicom, skrenuo je Vodnikovu dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo te se vozio po traci javnog gradskog prijevoza do Trga Mraka Marulića skrenuvši u Vukotinovićevu ulicu ponovno na crveno svjetlo na semaforu.


Policijskom suradnjom i praćenjem događaja, vozilo i vozač zatečeni su po drugoj ophodnji, na raskrižju Talovčeve ulice i Ulice Republike Austrije gdje je automobilom sletio s ceste udarivši u stupić nogostupa i rubni kamen.

Vozač je izašavši iz automobila počeo bježati te su ga policijski službenici zatekli i uhitili u Ilici kod kućnog broja 181. Utvrđeno je da se radi o 33-godišnjaku te je uz Optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Zagrebu zbog 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: za članak 32., 43., 51., 59., 70., 176., 181. i 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (odbijanje postupanja po naredbi službene osobe, sedam prekršaja crvenog svjetla, prekršaj obilaska tj. pretjecanja u suprotnom smjeru zaustavljene kolone po kolniku, upravljanje vozilom na način da to može činiti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i imovine te slijetanja s ceste, uzrokovanja prometne nesreće radi neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste i raskrižja, napuštanje tj. bijeg s mjesta prometne nesreće, odbijanje testiranja na alkohol i drogu, i upravljanje vozilom odnosno vožnja bez vozačke dozvole).

Večernji piše da će to vozača koštati 83.000 kuna.

Facebook Komentari