Uhićeni torcidaši u Srbiji pritvoreni na 30 dana, nitko ne zna gdje su, Slobodna Dalmacija se pita zašto odgovorni ništa ne poduzimaju? Pa, možda zato jer u MVEP-u rade ljudi po mjeri Bude Lončara

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je kazneni postupak protiv 13 torcidaša koji se sumnjiče da su počinili kazneno djelo teške krađe i ugrožavanja sigurnosti na benzinskoj pumpi u Vrčinu, a određen im je i pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bijega.

U ovom slučaju osumnjičeni su hrvatski državljani, navijači Torcide, O.S., L.S., D.A., M.D., B.R., D.D., P.D., M.T., K.M., G.D., Š.A., N.J. i M.S, precizira se u priopćenju tužiteljstva koje je dostavljeno Tanjugu, a javnosti su dani inicijali prezimena pa imena kako je to već uobičajeno u Srbiji. Navijači su u petak poslije ponoći bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo pa je slučaj protiv njih preuzelo tužiteljstvo.

Vijest o pritvoru uslijedila je nepuna 24 sata od priopćenja predsjednika prekršajnog suda u Beogradu da je 14 od 27 uhićenih navijača kažnjeno zbog prekršaja s po 15 dana zatvora. Glasnogovornica drugog osnovnog suda Irina Kovačević objasnila je kako je osumnjičenima sudac za prethodni postupak odredio pritvor zbog opasnosti od bijega.

Za 14 navijača splitskog Hajduka, koji su pred prekršajnim sucem zbog krađe iz prodavaonice na benzinskoj crpki saslušavani od petka popodne, u subotu je počelo izdržavanje kazne od po 15 dana u zatvoru Padinska Skela.

Torcidašima je policija oduzela tri transparenta, i to najveći transparent s likom u čast istaknutog pripadnika Torcide Ivana Mate Blaževića zvanog Blato, koji je ubijen u Splitu, transparent Torcida Split i transparent HR HB (Hrvatska republika Herceg Bosna) s prvim bijelim poljem.

Za ovo djelo za koje se sada torcidaše tereti zapriječena je po srpskom zakonu kazna od jedne do osam godina zatvora, a uhićeni mogu priznati krivnju i skratiti postupak te time i sebi ublažiti kaznu. No, još je neizvjesno što će tko od njih napraviti.

Obitelji uhićenih, a i onih prekršajno osuđenih, žale se da nemaju nikakav kontakt s njima niti znaju što im se događa od petka ujutro, osim onoga što pročitaju u medijima.

Iz dobro obaviještenih izvora Slobodna doznaje da Torcida koja je snimljena na benzinskoj postaji u Vrčinu nakon utakmice uopće nije htjela putovati kroz Srbiju.

– Nakon utakmice su bugarski policajci svojim vozilima i ljudstvom formirali trasu kuda smo morali prolaziti, čak su nas na toj trasi navijači Levskog napali molotovljevim koktelima, a onda su nas jednostavno isporučili Srbima jer su prestali blokirati prolaze tek kada smo svi ušli u Srbiju – kaže izvor Slobodne.

O Predsjednici i posjetu SAD-u: Diplomaciju treba provjetriti, jer je skrojena po mjeri Lončara, Mesića i Manolića

Budimir Lončar: Čovjek koji je na današnji dan 1991. podupro embargo na uvoz oružja, što je naštetilo Hrvatskoj

Facebook Komentari