Pobjeda na Dan pobjede u Glini: Policija nije prijavila Thompsona zbog Bojne Čavoglave niti neće, evo zašto

Policija nije prekršajno prijavila Marka Perkovića Thompsona, niti će to učiniti, jer je na početku pjesme Bojna Čavoglave jučer Glinom, na njegovom koncertu povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, odzvanjao ‘Za dom spremni’.

Policija nije prekršajno prijavila Marka Perkovića Thompsona zbog pozdrava ‘Za dom spremni’ na početku pjesme Bojna Čavoglave ove godine u Glini, niti će to učiniti, objasnili su N1 iz sisačko-moslavačke policije, pozvavši se na dosadašnju sudsku praksu, konkretno, na prošlogodišnji slučaj iz Slunja.

Podsjetimo, Prekršajni sud je Thompsona oslobodio krivnje da je lani u Slunju izvođenjem pjesme “Bojne Čavoglave” s pozdravom ‘Za dom spremni’ poticao mržnju na temelju nacionalne ili vjerske pripadnosti zaključivši je da je riječ o stihovima te pjesme.

Sud je, između ostalog, utvrdio da je pjesma ‘Bojna Čavoglave’ njegovo autorsko djelo i da je izvedena više stotina puta na radio i televizijskim postajama u izvornom obliku.

Prekršajno prijavljeno šest osoba

Na Thompsonov koncert u Glinu povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 2018. godine stiglo je oko 50.000 ljudi, procjenjuje policija, a prekršajno je prijavljeno šest osoba. organizatori su brolj ljudi procijenili na 80-100 tisuća.

Četiri osobe su prekršajno prijavljene zbog nošenja i isticanja simbola kojima se krši javni red i mir, a dvije zbog neprimjerenog ponašanja pod utjecajem alkohola – vike i vrijeđanja policajaca.

VIDEO Oluja u Glini: Marko Perković Thompson odsvirao koncert za pamćenje

Glina se priprema za proslavu Oluje i dolazak jako puno ljudi: Osiguran je besplatni kamp, motoristi stižu iz Petrinje, evo tko nastupa osim Thompsona

Share This Article