Medved o Vučićevoj izjavi: To je njihova praksa; Bačić: Obaviti razgovor s Pupovcem

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je za Vučićevu izjavu kao i slične kritike proteklih godina da je to već nažalost njihova praksa.

Činjenica je da će se oni morati suočiti s povijesnim činjenicama da je veliokosrpska politika uz pomoć jugoslavenske armije izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, koja je imala potpuno legitimno pravo provesti sve svoje oslobodilačke operacije kao i Oluju kao krunu svih bitaka, rekao je Medved.

Bačić: Pupovac se treba jasno odrediti o Vučićevim izjavama

Saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Branko Bačić, upitan o Vučićevim izjavama, rekao je kako te izjave najprije govore o njemu (Vučiću) te stilu i načinu vođenja Srbije, što ne pridonosi dobrim odnosima Hrvatske i Srbije. Istaknuo je kako je ta izjava povijesna laž, a Hrvati su imali pravo osloboditi veliki dio zemlje pri čemu smo vodili računa i o našim sugrađanima, pripadnicima srpske zajednice.

Na pitanje hoće li na to reagirati i HDZ jer je na tom skupu nazočio i Pupovac koji je dio vladajuće većine, Bačić smatra potrebnim obaviti razgovor s Pupovcem jer nije dobro da se na takvim događajima, kada se Domovinski rat kvalificira takvim ocjenama, ne čuje i Pupovčev glas koji se o tome treba jasno odrediti. Važnije je bilo da Pupovac iskaže svoj stav o takvoj izjavi predsjednika Republike Srbije jer ćemo na taj način najviše doprinijeti našim međusobnim odnosima i povjerenju u Hrvatskoj. To zaslužuje svaku osudu, istaknuo je Bačić, prenosi HRT.

VIDEO Pupovac na četnikovanju u Bačkoj Palanki: Vučić Hrvatsku usporedio s Hitlerovom Njemačkom

Facebook Komentari