Suludi sadist iživljava se nad mačkama u malom istarskom mjestu i reže im repove

Zadnje dane primjećujem čuda mački s odrezanim repima, dojavila nam je čitateljica iz Kaštelira (podaci poznati redakciji Glasa Istre), zgrožena prizorom koji je zatekla u samom centru općinskog središta, oko Područne škole Kaštelir i župne crkve sv. Valentina, Kuzme i Damjana.

Prije nekog vremena prvo je zagledala jednu osakaćenu mačku, pa drugu, a dosad barem pet različitih kojima je svima, vjerojatno oštrim hladnim oružjem i uz pomoć »asistenta«, okrutno odrezan rep. Od repa im je ostalo tek četiri do pet centimetara batrljka.

Nedužne mace

Očito se u središtu Kaštelira ovog ljeta već duže vrijeme na nedužnim mačkama lutalicama iživljava pojedinac ili više njih sa sadističkim sklonostima.

– Obratila san se jutros porečkom veterinaru Adrijanu Matiću koji mi je kazao da je možda najbolje da se obratim Glasu Istre kako bi se o ovom problemu pročulo, kazala nam je čitateljica, ljubiteljica životinja, dodavši da se javila i općinskoj upravi u kojoj ovaj problem nisu ozbiljno shvatili.

Veterinar Matić iz porečke Veterinarske ambulante Vet-Centar kaže da, osim onog što je i Glasu Istre rečeno, ne zna ništa više o slučaju.

Očito psihopat

»Ako bude potrebno, spremni smo ići na teren. Međutim, te se mačke pojave pa nestanu. Ne znam koliko ima smisla, koliko bi bila učinkovita prijava policiji kada zasad ne postoji sumnja na nekog počinitelja. Očito se radi o nekom psihopatu«, kaže veterinar Matić, dodajući da su prije mnogo godina lovci bili poticani da ustrijele mačke lutalice te su kao dokaz o usmrćivanju morali donijeti rep mačke.

Ta se praksa već više desetljeća ne provodi, odnosno zabranjena je.

– Na području naše veterinarske ambulante susrećemo se sa svakakvim oblicima zlostavljanja životinja, ali s rezanjem repova mačkama još se nisam susreo, zaključio je veterinar, piše Glas Istre.

Facebook Komentari