Petrov: Ovo nije porezna reforma. Ovo je vrlo neambiciozno kompliciranje ionako zamršenog poreznog sustava

Božo Petrov iskritizirao je prijedlog porezne reforme ministra Zdravka Marića i prije nego je Marić završio izlaganje.

“Ovo nije porezna reforma. Ovo je vrlo neambiciozno kompliciranje ionako zamršenog poreznog sustava i potpuno kriva poruka koja se šalje svima koji bi htjeli ozbiljno i dugoročno ulagati u Hrvatskoj.

Iako pozdravljamo svako smanjenje poreza pa i PDV-a, nema garancija da će doći do snižavanja cijena.

K tome pričati o smanjenju poreznog opterećenja na dohodak isto nema pretjerano smisla jer će se građanima s prosječnim primanjima bruto plaća možda povećati za dvadesetak kuna ako poslodavac bude dobre volje.

U isto vrijeme dok se ministar Marić hvali “reformom”, ministar Kujundžić mimo Vlade RH i ministra financija najavljuje drastično povećanje poreza na alkohol i cigarete i posljedično uništavanje tisuća radnih mjesta, iako mu ministar financija ovom “reformom” povećava izdvajanja za zdravstveni doprinos jer mu je sustav koji guta 24 mlrd. kuna u kolapsu i nije sposoban racionalno upravljati tolikim novcem”, napisao je šef Mosta na svom profilu na Facebooku.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković s ministrom financija Zdravkom Marićem predstavlja smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2019.-2021. te nastavak poreznog rasterećenja u okviru porezne reforme.

Smjernice ekonomske politike za 2019., usporenje rasta, smanjenje PDV-a za meso, ribu, voće i povrće, povećanje zdravstvenog doprinosa

Facebook Komentari