Europska liga, Hajduk na uzvratu u Sofiji, Kopić: Cilj imamo, i samo on me zanima! Prolaz!

– Cilj imamo, i samo on me zanima! Prolaz! – jasna je poruka trenera Hajduka Željka Kopića uoči uzvratnog dvoboja 2. pretkola Europske lige u kojem Bijeli danas od 18 sati (19 po lokalnom vremenu) protiv Slavije u Sofiji traže prolazak u iduće kolo kvalifikacije. Doputovali su hajdukovci u bugarsku prijestolnicu s prednošću od 1:0, a pogodak vrijedan pobjede postigao je Ahmed Said Said.

Vjerujemo da će se na Nacionalnom stadionu Vasil Levski ponoviti prošlogodišnji scenarij kada su Bijeli također gostovali u Sofiji protiv Levskog i izborili plasman u iduće kolo kvalifikacija. Poslije jučerašnje konferencije za medije u kojoj je trener Kopić odgovarao na pitanja 15-ak bugarskih novinara, pojačanih za tri splitska, odradilo je 20 hajdukovaca točno u terminu utakmice šezdesetominutni trening na stadionu kapaciteta 46.340 gledatelja. Osjetili su Bijeli travnjak na kojem ih čeka ”drugo poluvrijeme” dvoboja sa Slavijom.

– Možda malo čudno zvuči, ali nemam nekakvih prevelikih uzbuđenja iako je riječ o mom europskom debiju. Znamo koliko nam je bitna ta utakmica i dat ćemo sve od sebe da osiguramo prolazak dalje. Žao mi je zbog svega što se dogodilo mojim kolegama Josipu Posavcu i Tomislavu Duki, ali imam njihovu punu potporu na čemu sam im iznimno zahvalan. Idem odraditi ”posao” najbolje što mogu i pomoći momčadi da izbori sljedeće pretkolo Europske lige. – riječi su mladog vratara Bijelih Marina Ljubića koji će danas prvi put u europskoj utakmici, vjerujemo, uspješno čuvati vrata Hajduka. Na klupi će biti rezervni vratar Davor Matijaš.

Određene su i službene osobe za ovaj susret. Glavni sudac utakmice je Daniele Doveri, pomoćni suci su Matteo Passeri i Alessandro Lo Cicero, a četvrti sudac je Gianpaolo Calvarese – svi iz Italije. Delegat utakmice je Artur Azaryan iz Armenije, piše hajduk.hr.

Facebook Komentari