Zdravko Marić: Nadam se da ću poreznu reformu predstaviti kroz par sati

Ministar financija Zdravko Marić uoči današnje sjednice užeg kabineta Vlade komentirao je poreznu reformu koju će danas predstaviti koalicijskim partnerima.

Upitan planira li se i dalje povećanje doprinosa za zdravstvo, ministar je odgovorio kako se ne može promatrati samo jedan segment.

“Danas imamo sastanak na kojem ćemo pojasniti sve detalje reforme. Bilo lijepo i jednostavno da mogu samo i isključivo voditi brigu o porezima i doprinosima. No, u ovim okolnostima svi smo svjesni problema s kojim se suočava zdravstveni sustav i djelatnici u njemu, koji isporučuju jako dobru uslugu, a istovremeno su traženi u EU”, rekao je Marić i dodao kako se mora održavati kvaliteta usluge u zdravstvenom sustavu.

Komentirao je i ideju ministra zdravstva Milana Kujundžića da se povećaju trošarine na alkohol i cigarete.

“Treba uzeti u obzir činjenicu da Hrvatska ima najdulju kopnenu granicu van EU i treba voditi računa i o elementima evazije, a i pitanje kako bi se to odrazilo na tržište i domaću proizvodnju”, kazao je Marić te dodao da još u Ministarstvu financija nisu voditi rasprave o tom trošarinskom dijelu. Na pitanje koliko će javnost još čekati na predstavljanje porezne reforme, Marić je kazao: “Ja se nadam još par sati…”, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari