Liga prvaka: Dinamo u 3. pretkolu ide u Kazahstan kod Astane, a tamo igra i jedan poznati Hrvat

Dinamo u 3. pretkolu ide u Kazahstan kod Astane koja je u Danskoj odigrala 0:0 protiv Midtyllanda, ali je kod kuće pobijedila 2:1.

Astana je danas u Danskoj odigrala borbenu utakmicu na rezultat, a jedan od najboljih u kazahstanskom timu je bio Marin Tomasov (31) koji je tamo dospio kao posudba iz Rijeke. U sudačkoj nadoknadi (+5 minuta) na kraju utakmice došlo je i do naguravanja nakon što su Danci napravili prekršaj na Astaninom vrataru Nenadu Eriću (Srbin s kazahstanskom putovnicom, igrao za Slogu Požega, Radnički, OFK Beograd, pa malo u Sibiru za Novosibirsk), no sve se primirilo uz dva žuta kartona.

Midtylland je cijelu utakmicu jalovo pokušavao dati gol koji bi ih odveo na sraz sa zagrebačkim modrima, ali kvalitete je nedostajalo. Treba napomenuti da desnog beka u Astani igra srbijanski reprezentativac Antonio Rukavina, koji je došao iz Villareala, a danas je svoju dionicu vrlo korektno odradio. Sredinu obrane Astane držao je Marin Aničić, Mostarac, BiH reprezentativac koji je stigao iz Zrinjskog. U napadu Tomasov je bio vrlo agilan, otvarao je prostor, davao upotrebljive lopte, a i sam imao jedan vrlo kvalitetan udarac koji je zaustavio danski vratar.

Astana je imala 46 posto posjeda lopte, ali je bila konkretnija, uputila je 15 udaraca na gol, 5 u okvir, dok su Danci pucali 9 puta, samo 3 u okvir gola.

UŽIVO Liga prvaka: Dinamo u Beer Shevi remizirao, s ukupnom pobjedom 7:2 ide u 3. pretkolo

Facebook Komentari